Roomspaghetti met room, kaas en eieren is een favoriet recept van velen. Gezond is het natuurlijk niet. En dat terwijl je het ook heel lekker en tegelijkertijd veel gezonder kan maken, met avocado bijvoorbeeld.
Behalve gezond is het ook nog eens een heel snel en makkelijk recept dat snel klaar is. Je kan het recept nog gezonder maken door de pasta te vervangen door courgettespaghetti.
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Ingrediënten
- 350 gram spaghetti
- 2 rijpe avocado’s (je kan avocado blokjes in de diepvries kopen, die zijn altijd rijp)
- 10-15 gram verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- 75 ml olijfolie (ongeveer 6-7 eetlepels)
- 250 gram cherry tomaatjes
- 50 gram geroosterde pijnboompitten
- peper en zout naar smaak
- evt. geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees eruit.
- Doe de avocado samen met 2 teentjes knoflook, de verse basilicum en het citroensap in de blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg al blendend of mixend de olijfolie toe.
- Voeg peper en zout toe.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze
- Meng het avocadomengsel en tomaatjes door de spaghetti. Stooi de pijnboompitten erover.
- Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas
Variaties
Wil je er vlees aan toevoegen, dan zijn dit lekkere combinaties
- Italiaanse gehaktballetjes
- zalmfilets
- reepjes (been)ham
- reepjes gerookte kipfilet
Wil je er extra groenten aan toevoegen dan zijn broccoli of spinazie een goede keuze. Een frisse salade past er ook prima bij.
Bekijk hier nog 20 recepten met avocado