croissants vullen

Gevulde croissants

Croissants zijn heerlijk bij een uitgebreid ontbijt of een brunch. Bak je ze zelf dan kun je ze heel gemakkelijk vullen met de lekkerste dingen.

Croissantdeeg

Croissantdeeg kun je kopen in blik in het koelvak van de supermarkt. Je kunt natuurlijk ook zelf deeg maken, maar croissantdeeg is erg bewerkelijk omdat het telkens gekneed moet worden en weer gekoeld moet rusten. Kant-en-klaar deeg is dan een stuk makkelijker en sneller klaar. De driehoekvormige stukken deel rol je op van breed naar smal.

Vullen en bakken

Door een vulling in het deeg mee te rollen worden ze natuurlijk nog lekkerder. Je kunt voor zowel zoete als hartige vulling kiezen. Daarna bak je ze volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.

Ideeën om croissants te vullen

Leg voor je de croissants oprolt een eetlepel vulling op de brede kant en spreid deze goed naar de breedte uit. Je kunt met de vulling allerlei kanten op, maar de vulling mag niet te nat zijn want dan wordt het deeg klef.

crois

Hartige vulling:

  • kruidenroomkaas en een plakje ham
  • gedroogde tomaat, (lente)uitje en mozzarella
  • roomkaas met zalm
  • een geklutst ei met geraspte kaas en een beetje chilipoeder
  • plakje kaas en knakworst en een beetje mosterd
  • plak kipfilet met pesto
  • salami, geraspte kaas, stukjes paprika uit een pot
  • oude kaas en fijngehakt bolletje gember
  • salami met augurk

Zoete vulling:

  • stukjes appel met wat citroensap en kaneel
  • chocolade, je kunt gewoon stukjes chocolade van een reep afbreken, maar met hagelslag gaat het ook
  • gehakte walnoten met wat honing
  • allerlei soorten jam, niet te nat
  • amandelspijs
  • plakjes banaan met chocoladepasta
  • kersenvlaai vulling