fitness apparaten

Welk fitnessapparaat schaf je aan voor thuis?

Of je nu graag buiten hardloopt, een rondje op de racefiets doet of af en toe op de mountainbike stapt, soms zit het weer niet mee en moet je een andere manier zoeken om te sporten. Zeker als het winter wordt en de dagen korter worden, wordt buiten sporten lastiger. Naar de sportschool gaan is een optie maar niet iedereen kan het opbrengen om na een werkdag weer de deur uit te moeten om te gaan sporten. Voor wie een fitnessapparaat thuis heeft, is de drempel om actief te worden of te blijven een stuk kleiner.

Een fitnessapparaat voor thuis aanschaffen?

Je kan de meeste fitnessapparaten zoals een hometrainer, crosstrainer of roeitrainer ook voor thuis aanschaffen. Een fitnessapparaat voor thuis van een beetje redelijke kwaliteit, heeft natuurlijk een prijskaartje. Maar als je de prijs ervan vergelijkt met een sportschool abonnement, dan valt die prijs vaak reuze mee. De vraag is dan vooral: Welk fitnessapparaat moet ik kiezen…?

Welk fitnessapparaat is geschikt voor welke sporter?

Hometrainer

# Hometrainer

Een hometrainer is een fitnessapparaat waarbij je fietsbewegingen maakt. Ideaal voor de beginnende sporter. Met een hometrainer kan je je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren. Je kan de weerstand instellen waardoor je het fietsen lichter of zwaarder kan maken. De nieuwste hometrainers hebben voorgeprogrammeerde programma’s voor b.v. vetverbranding, intervaltraining of duurtraining.

Voor wie is de hometrainer geschikt?

De hometrainer is eenvoudig en door iedereen te gebruiken. Een hometrainer is geschikt voor de beginnende en incidentele sporter. Je kan je conditie verbeteren, afvallen en je beenspieren versterken.

Prijs

Een hometrainer schaf je aan vanaf 200 euro

# Spinning bike

Spinning bike

Wie al wat langer fanatiek sport kan een spinning bike of spinningfiets overwegen. Op een spinning bike maak je ook fietsbewegingen maar je hebt meer mogelijkheden dan bij een hometrainer. Bij een spinning bike kan je verschillende houdingen aannemen. Je kan rechtop zitten, voorover gebogen als op een racefiets, staan en jumpen. Door al die verschillende houdingen train je meer spiergroepen. Een workout op een spinning bike kan daardoor heel intensief zijn.

Voor wie is de spinning bike geschikt?

Voor het gebruik van een spinning bike is enige oefening nodig. De spinning bike is vooral geschikt voor de gevorderde en intensieve sporter. Met een spinning bike kan je je conditie verbeteren, afvallen en kan ook dienen als een krachttraining voor je (been)spieren.

Prijs

Spinning bikes zijn over het algemeen gemiddeld iets duurder in aanschaf dan hometrainer met prijzen vanaf 250 euro.

# Roeitrainer

Roeitrainer

De roeitrainer is een fitnessapparaat waarmee je de bewegingen van roeien nabootst. Bij de roeibewegingen gebruik je zowel je benen, billen, buik, armen, rug en schouders. Door het instellen van de weerstand kan je de oefening lichter of zwaarder maken.

Voor wie is de roeitrainer geschikt?

De roeitrainer is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter. Een roeitrainer zorgt voor een full-body workout waarbij je bijna al je spieren gebruikt. Je traint je spieren, werkt aan je conditie en het kan je helpen om af te vallen. Het is belangrijk om de roeitrainer op de goede manier te gebruiken en om een goede houding te vinden. Anders bestaat de kans dat je je rug blesseert.

Prijs

Prijzen voor een roeitrainer beginnen bij 200-250 euro.

# Crosstrainer

Crosstrainer

Een crosstrainer is een fitnessapparaat met twee pedalen voor de voeten en twee handvaten voor de armen. Met de voeten maak je een soort langlauf bewegingen en tegelijkertijd beweeg je de twee hendels van je af en naar je toe. Door het instellen van meer of minder weerstand maak je het trainen zwaarder of lichter. Met een crosstrainer train je meer spieren dan op een hometrainer of spinning bike, zo’n 80% van alle spieren.

Voor wie is de crosstrainer geschikt?

Een crosstrainer is eenvoudig te gebruiken. Omdat je zelf het tempo en de intensiteit kan bepalen is de crosstrainer geschikt voor de beginnende of incidentele sporter als voor de gevorderde sporter.

Prijs

De prijs voor de aanschaf van een crosstrainer begint bij 250-300 euro.

# Loopband

Loopband

Voor de liefhebbers van wandelen en hardlopen is een loopband misschien een optie voor dagen met slecht weer. Op een loopband kan je verschillende snelheden instellen. Zo kan je wandelen, joggen of hardlopen. Bij sommige loopbanden kan je ook de hellingshoek instellen zodat het lijkt of je een berg op of af loopt.

Voor wie is de loopband geschikt?

De loopband is geschikt voor de beginnende en intensieve sporter. Bij een loopband train je staande en bij de loopbewegingen worden je gewrichten meer belast dan bij de fitnessapparaten waarop je zittend traint.

Prijs

De prijs voor de aanschaf van een loopband begint vanaf 250-300 euro.

Nieuwsbrief