ogen laseren

Wel of niet je ogen laten laseren?

Er zijn ontzettend veel mensen met ogen die niet perfect zijn.

Gelukkig zijn er tegenwoordig brillen en lenzen om afwijkingen te corrigeren. Je kan zelfs je ogen laten laseren, zodat je zonder hulpmiddelen toch weer goed kan zien.

Een hekel aan bril of lenzen?

Vind je een bril niet mooi, irriteren lenzen je ogen of vind je het gewoon vreselijk irritant dat je telkens je bril op en af moet zetten om iets te van dichtbij te kunnen lezen? Het maakt niet uit of je al jaren een bril of lenzen hebt gedragen of dat je er net achter bent gekomen dat je ogen achteruit zijn gegaan. Je kan op ieder moment besluiten dat je je ogen graag zou willen laten laseren.

Voorwaarden

Je kan je ogen zowel laten laseren als je bijziend bent, dus moeite hebt om dingen in de verte goed te zien, of als je verziend bent en een leesbril nodig hebt. Op de site van Vision-ooglaseren.nl is te lezen dat de afwijking van je ogen tussen de -0,75 en -10 moet liggen. Anders kan je niet in aanmerking komen voor het laseren van je ogen.

De behandeling

Het laseren van de ogen duurt slechts kort, tot een paar minuten. Bij de behandeling krijg je verdovende oogdruppels in je ogen en het is daardoor vrijwel pijnloos. Afhankelijk van de soort behandeling kan je nog enkele uren tot dagen last hebben van een prikkelend of geïrriteerd gevoel.

Wat kost het?

Mocht je met het idee spelen om de stap te nemen om jouw ogen te laten laseren, dan wil je natuurlijk vooraf weten welk prijskaartje daaraan hangt. Reken gemiddeld op 1000 euro per oog. Dat lijkt een heel bedrag, maar je spaart jezelf natuurlijk wel een aantal dure brillen uit. Bovendien zijn er ook zorgverzekeringen die een deel van de kosten van het ooglaseren vergoeden. Dat kan je het beste bij je eigen zorgverzekeraar navragen.

Waar?

De volgende vraag is natuurlijk, waar en door wie laat je de behandeling uitvoeren? Iedereen kent wel de verhalen van mensen die naar Turkije of andere landen gaan om daar voor een appel en een ei hun ogen te laten laseren. Maar het gaat hier wel om je ogen. Persoonlijk zou ik daar geen enkel risico mee nemen en de behandeling alleen uit laten voeren door artsen die BIG-geregistreerd zijn (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en ook NOG-geregistreerd (Nederlands Oogheelkundig Gezelschap) zijn. Verder is het belangrijk dat de kliniek waar je naar toe gaat een ZKN keurmerk (Zelfstandige Klinieken Nederland) heeft.

Veilig?

Ooglaseren is een medische ingreep en daar zijn altijd risico’s aan verbonden, hoe klein ook. Laat je daarom goed informeren voor je eraan begint. En lees op de sites de ooglaseren ervaringen.