Wat zijn de effecten van Kratom?

Kratom is een blad van de tropische boom Mitragyna Speciosa in Zuidoost-Azië. Er zijn verschillende soorten kratom met verschillende effecten. In Nederland en andere Europese landen is kratom kopen legaal en wordt het vooral gebruikt als recreatieve drug.

Hoe gebruik je kratom?

Kratom is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt de bladeren kauwen of er thee van zetten. De laatste optie is hierin de makkelijkste manier, maar de smaak is allesbehalve lekker en vrij bitter. Ook kan kratom gebruikt worden in poeder vorm, dit maakt het aanpassen van je dosering makkelijker en kun je de poeder eventueel mixen met je favoriete drank. Een normale dosering is ongeveer 3-5 gram en een hoge dosering gaat richting de 10 gram. Het word afgeraden om kratom te roken want dit is nadelig voor je gezondheid. Ook snuiven is niet de beste manier om kratom te gebruiken omdat de dosering teveel is om te snuiven. Kratom kan je het beste gebruiken op een relatief lege maag voor het beste effect. Het is aan te raden om het in te nemen na een paar uur na je maaltijd zodat je eventuele misselijkheid kunt voorkomen. Wees je bewust van de impact en ga veilig om met de hoogte van je dosering.

Kratom kopen, de effecten

De effecten verschillen enorm. De effecten zijn afhankelijk van de soort dat je gebruikt, maar ook de dosering die je hierbij toepast. De effecten beginnen meestal al na 5 á 10 minuten en kunnen aanhouden tot ongeveer 4 uur. Er zijn drie hoofdsoorten met elk een eigen effect. Het kratom blad met een rode nerf is de meest voorkomende en deze heeft over het algemeen een kalmerend effect. Het blad met een witte nerf heeft daarin een vrij tegenovergestelde werking en word meestal ervaren als een stimulerend effect. Daartussenin ligt het blad met de witte nerf en deze word ervaren als een lichte energiebooster. Maar ook deze effecten worden aangetast door de dosering, bij een hoge dosering zal er vooral een dromerig effect ontstaan en bij een lage dosering zal deze sneller stimulerend worden ervaren. Kratom kopen kan helpen bij slaapproblemen, chronische pijn maar kan ook een positief effect hebben op je humeur. Kratom is ook vrij populair onder studenten omdat het je concentratie kan verhogen en je een ontspannen gevoel kan geven in bijvoorbeeld een stressvolle examenweek.

Risico’s bij het gebruik van kratom

Kratom kopen heeft ook nog een aantal risico’s waar je op moet letten. Deze risico’s zijn te vergelijken met andere softdrugs en alcohol. Je kunt geestelijk maar ook lichamelijk afhankelijk worden bij een te hoog gebruik van kratom, het heeft dus een verslavende werking. Hierdoor is het belangrijk dat je deze drug met mate gebruikt. Ook kan kratom een effect hebben op je ademhaling en kan het je bloeddruk verhogen. Andere risico’s die kunnen ontstaan zijn verminderende eetlust, constipatie en een droge mond. Dit komt vooral voor bij regelmatig gebruik of bij een hoge dosering. Ook wordt het ten alle tijde afgeraden om het te gebruiken in het verkeer want het verlaagt namelijk je reactievermogen. Het advies is om het niet te combineren met alcohol