Verbeter je conditie door regelmatig te bewegen

Gezonde voeding en voldoende beweging zijn naast slaap de twee belangrijkste punten voor een gezonde levensstijl. Niet alleen voor onze fysieke gesteldheid, maar ook mentaal is het belangrijk dat we goed eten en voldoende bewegen. Vooral in de huidige tijd, waarin er steeds meer van ons wordt gevraagd, zowel zakelijk als privé, is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Waar het bij de meesten met gezonde voeding nog wel lukt en ook het slapen geen probleem is, vormt het stuk beweging vaak de grootste uitdaging. Veelgehoorde redenen zijn ‘geen tijd’ of ‘geen idee wat ik moet doen’. Om hier voor eens en altijd een einde aan te maken, hebben wij een aantal tips voor je, waarmee je verzekerd bent dat je aan je minimaal 30 minuten dagelijkse beweging komt.

Pak wat vaker de fiets

Fietsen is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor onze mentale gezondheid! Wist je namelijk dat je door de frisse wind die door je gezicht waait iedere ochtend, je een stuk fitter op je werk komt en dus ook vele malen productiever zijn. Vooral wanneer je eerst de nodige kilometers moet overbruggen voordat je op je werk bent, zul je merken dat je je een compleet ander mens voelt. Dit geldt niet alleen voor de heenweg, maar ook vooral voor de weg terug naar huis. Stel dat je een drukke dag hebt gehad op je werk, dan is het maar wat fijn dat je even rustig je hoofd leeg kunt maken, zodat je rustig aan kunt schuiven voor het avondeten. Ook met een elektrische fiets van fietsenfabrikant Amslod zorg je voor een verbeterde conditie. Afhankelijk van welke trapondersteuning je gebruikt, bepaal je helemaal zelf hoeveel kracht je moet zetten.

Loop een extra rondje met de hond

Niet alleen is ‘normaal’ fietsen gezond, ook een damesfiets met ondersteuning draagt bij aan een betere conditie. Uiteraard kun je het jezelf zo zwaar of juist licht mogelijk maken als je wilt, maar naast fietsen is het ook aan te raden om eens een extra rondje te lopen met de hond als je er één hebt. Wanneer je toch buiten bent, kun je net zo goed even een straatje verder gaan. Niet alleen is dit fijn voor je hond, maar zorg je er ook direct voor dat jij zelf een stuk meer beweging krijgt. Heb je nu geen hond, dan kun je natuurlijk ook gewoon zelf iedere avond na het eten een half uur gaan lopen.

Laat je auto vaker staan

In het verlengde van wat vaker de fiets pakken, is het laten staan van de auto vaak ook een goede manier om jezelf ertoe te dwingen meer te bewegen. We zijn al snel geneigd om ook voor de kleine stukjes de auto te pakken, terwijl we ook prima kunnen lopen naar de supermarkt om de hoek. Niet alleen verbeter je op deze manier je conditie aanzienlijk, maar zorg je er ook voor dat je minder co2 uitstoot, wat ook weer bijdraagt aan een beter en schoner milieu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *