minder alcohol

Tips om minder alcohol te drinken

Grijp jij de laatste tijd steeds vaker naar de alcohol? Alcoholisme is een groot probleem en dat moet je natuurlijk absoluut zien te voorkomen. Als je veel alcohol drinkt, is het daarom verstandig om dit te minderen of om hiermee te stoppen. Dit heeft namelijk meerdere voordelen en je kunt hier veel profijt van hebben. Benieuwd hoe je minder alcohol kunt gaan drinken? Wij zetten wat handige tips op een rij, dus lees vooral verder.

Schrijf op waarom je wilt minderen of stoppen Wat handig is om te doen als je wilt minderen of stoppen met drinken, is om de redenen hiervan op te schrijven. Waarom wil je zo graag minderen of zelfs volledig stoppen? Omdat het niet goed voor je is, je graag zou willen afvallen, je kosten wilt besparen? Schrijf jouw gedachtes op en hang dit ergens op, zodat je hier steeds weer naar kunt kijken. Hoe vaker jij wordt herinnerd aan je redenen om te minderen of te stoppen, hoe beter je motivatie vaak is.

Houd een dagboek bij

Een tip die goed is om te gebruiken, is het bijhouden van een dagboek. In dit dagboek schrijf je op wanneer je hebt gedronken en waarom. Misschien was het op een verjaardag of op een feestje, of juist omdat je je verveelde of stress had. Het is goed om te kijken of er een bepaald patroon in jouw alcoholgebruik zit en het bijhouden van een dagboek kan dit makkelijker voor je maken.

Stel grenzen

Het is goed om afspraken met jezelf te maken. Stel grenzen en weet wanneer je echt moet stoppen. Hoewel het lastig kan zijn, is het wel belangrijk om te doen. Heb je een verjaardag?

Bepaal dan hoeveel je maximaal mag drinken van jezelf. Helemaal geen alcohol drinken en voor een alcoholvrij drankje is natuurlijk nog beter!

Zoek steun bij anderen

Als je van plan bent om te minderen of te stoppen met alcohol, is het goed om je netwerk hiervan op de hoogte te brengen. Zij zullen het dan beter begrijpen als je een keer wat vaker nee zegt tegen een drankje. Vertel waarom je wilt stoppen, zij zullen dit ongetwijfeld wel begrijpen en je hierbij helpen.

Jezelf belonen

Lukt het je om al een tijdje niet naar de alcohol te grijpen? Dat is natuurlijk fantastisch, want dan ben je heel goed op weg. En hiervoor mag je jezelf dan ook zeker wel belonen. En nee, niet met een glas alcohol natuurlijk. Koop eens iets leuks voor jezelf of verwen jezelf met een lekkere serieavond.

Af en toe een borrel is natuurlijk niet erg, zolang je hier maar geen gewoonte van maakt en heel vaak alcohol drinkt. Alcohol is nu eenmaal niet goed voor je. Als jij merkt dat je de laatste tijd vaak naar de flessen alcohol grijpt, is het dus verstandig om eraan te werken om te minderen en te stoppen. Als het je eenmaal lukt om te minderen of te stoppen met alcohol, zal je tevens ook een stuk beter in je vel zitten. Ga hier dus echt mee aan de slag, want er zitten alleen maar voordelen aan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *