Thuis fitnessen? 4x tips!

Het regent buiten. Je sportmaatje heeft afgezegd. Je wilt niet wachten tot je aan de beurt bent bij je fitnessapparaat. Kortom: er zijn genoeg redenen te bedenken om je uurtje in de sportschool te skippen. Wie thuis gaat fitnessen, ervaart deze problemen niet langer. Score! Hoe je dat doet? Lees in deze blog onze 4x tips! 

1. Zorg voor variatie

Belangrijk bij het behalen van fitnessdoelen is het trainen van verschillende spiergroepen, ook thuis. Dit betekent dat je het beste kunt variëren in de oefeningen die je doet. Train bijvoorbeeld niet alleen de armen, maar ook de benen, billen, rug en buik. Dit kun je doen door een afwisselend trainingsschema op te stellen en meerdere apparaten naar je thuis-sportruimte toe te halen.

Een ander voordeel aan variantie: het voorkomt dat je training saai wordt! Je blijft jezelf namelijk steeds uitdagen door meerdere spieren te trainen. En dat maakt het sporten uiteraard aantrekkelijker.

2. Investeer in kwalitatieve apparaten

Wat betreft de apparaten die je uitkiest, raden we je aan om voor kwaliteit te gaan. Op deze manier kun je er jarenlang plezier aan beleven en er sterker vanuit gaan dat je apparaten niet zomaar kapot gaan. Bij Betersport.nl vind je een uitgebreide collectie aan hoogwaardige fitnessapparatuur voor in huis. De loopband bijvoorbeeld, beschikbaar in modellen met verschillende motorsterktes, dempingen van de loopband en maximale snelheden.

Ook de crosstrainer is een favoriet: een apparaat waarmee je een heleboel spieren traint op een blessurevrije manier. Bij de aanschaf hiervan is het van belang om te letten op het belastbare gewicht, de lengtepas en het weerstandssysteem. 

planning fitness3. Maak een planning

Voor wie naar de sportschool gaat, is het heel gewoon om daar een aantal vaste dagen per week voor aan te wijzen. Ons advies: doe dit ook voor je thuistraining! Zo voorkom je dat je ’s avonds op de bank neerploft met de tv aan, onder het mom van ‘ik doe het morgen wel’. Want daar schiet je uiteraard niets mee op wat betreft het bereiken van een gezonde leefstijl!

Door vaste dagen en tijdstippen met jezelf af te spreken, heb je een duidelijke stok achter de deur. Ook laat je je zo minder afleiden. Nog even de afwas doen of een extra kop thee drinken wordt daarmee verleden tijd.

4. Maak het plezierig

Deze tip is vooral bedoeld voor iedereen die liever op de bank hangt dan sportieve activiteiten onderneemt. Zorg dat je plezier hebt in je sportieve uurtjes! Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zet bijvoorbeeld harde muziek aan!

Ook een idee: hang een tv op in je sportruimte. Tijdens het sporten kun je namelijk prima je favoriete series en programma’s volgen. Op deze manier vliegt je sporttijd voorbij. En ook kun je het tv-kijken-excuus nu niet langer gebruiken om niet van de bank af te komen!

Geniet van de luxe van het thuis fitnessen

Met deze 4x tips kun je er echt een feestje van maken om thuis te fitnessen. Wie kiest voor verschillende apparaten van een goede kwaliteit en zorgt voor regelmaat in het sporten, behaalt top prestaties. En met vermakelijke accessoires zoals een tv ben je vast helemaal niet meer weg te slaan uit je sportruimte!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *