fitness afvallen

Thuis afvallen doe je met deze vijf fitnessartikelen

Als de coronacrisis één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel dat je thuis veel kunt bereiken. Zo werken mensen sindsdien veel meer thuis. En iedereen sport makkelijker in zijn of haar eigen omgeving. Waar je vroeger voor een beetje fitnesstraining toch echt naar de sportschool ging, zijn er nu veel mensen die zich thuis in het zweet werken. Met verbluffende resultaten. Thuis afvallen is namelijk net zo makkelijk als je kilo’s kwijtraken in de gym. Met deze vijf fitnessartikelen vliegen ook jouw kilo’s van je lijf.

Dumbbells

Dumbbells zijn eigenlijk gewoon gewichten. In de sportschool zie je ze vaak in een rek liggen. Je hebt dumbbells die slechts 1 kilo zwaar zijn, en halve monsters van 50 kilo. Voor thuis sporten is het ideaal om dumbbells sets te kopen. Daarmee heb je meerdere gewichten die je kunt gebruiken. Niet iedere training is namelijk hetzelfde, en voor bepaalde oefeningen heb je een lichter of juist zwaardere dumbbell nodig. Je kunt de dumbbells gebruiken voor je armspieren, maar ook om bijvoorbeeld squats te doen.

Trainen met dumbbels

Kettlebell

Een kettlebell ziet eruit als een bel die koeien in de bergen om hun nek dragen. Als je een kettlebell vast hebt, krijg je spontaan medelijden met een koe. Het zijn namelijk behoorlijk zware dingen. Het voordeel van een kettlebell is dat je er veel oefeningen mee kunt doen. Squats voor je bovenbenen en billen, zwaaien voor je rug, schouders, benen en billen en roeibewegingen maken om je armspieren te versterken zijn slechts enkele van de vele goede oefeningen. Bovendien is een kettlebell klein en makkelijk op te bergen. Kettlebells zijn er in veel gewichten. Het gemiddeld gewicht dat mensen die fitnessen gebruiken is 12 tot 16 kilo.

Weerstandsband

Goed, goedkoop en veel variatie. Veel thuissporters hebben een weerstandsband. Logisch. Voor 15 euro schaf je er eentje aan. De weerstandsband kan om je enkels, bovenbenen, rug en armen. Je

vermoedt het waarschijnlijk al. Er zijn honderden oefeningen met een weerstandsband. Onderschat de band vooral niet. Het is best zwaar om hiermee te trainen. Zwaar, maar wel goed.

Fitnessmatje

Een fitnessmatje is echt niet alleen meer bedoeld om je zweetdruppels op te vangen. De alom geprezen (en door sommigen gehate) burpees kan je uitstekend met alleen een fitnessmatje doen. Verder kan je planken, opdrukken en buikspier oefeningen doen. Echt, de mogelijkheden met alleen een matje zijn eindeloos. Dit kan je natuurlijk nog uitbreiden door bijvoorbeeld een kettlebell of dumbbell te kopen. En een matje is ook uitermate geschikt om yoga te doen. Goed voor lichaam en geest.

De fitnessbal

En als laatste in deze lijst de fitnessbal. Last but not least geldt ook in dit geval. Met een fitnessbal (een soort skippybal) kan je veel goede oefeningen doen. Squats bijvoorbeeld. Dan heb je de bal vast en ga je door je knieën. Maar je kunt de fitnessbal ook gebruiken om je armen of benen op te leggen en dan allerlei stretchoefeningen te doen. Een fitnessbal is verkrijgbaar in verschillende groottes.