Meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken.

Dit is een boek waar ik al even naar uitkeek. Misschien ken je Tara Stiles ook vooral als yogadocente. Maar nu heeft ze een kookboek geschreven met gezonde recepten.

taraOver de recepten

In deel 1 lees je om te beginnen meer over haar ideeën over gezond eten en waardoor haar smaak en keuze beïnvloed is. En verder hoe je in de ‘kookgroove’ komt, welke materialen en spullen je wel en beter niet kan gebruiken in de keuken. Wat schone groente en fruitsoorten zijn en welke de ‘dirty dozen’ zijn en die je dus beter biologisch kan kopen.

In deel 2 volgen de recepten. In haar recepten gebruikt ze wel gewoon brood en suiker (met mate), geen koemelk en koemelk producten en ook geen eieren (ze gebruikt daarvoor een eivervanger) en vlees. Wel veel groenten, fruit, verse kruiden en noten. Ze begint haar recepten met een aantal gezonde smoothies en drankjes. Daarna volgen de ontbijtrecepten, snacks, soepen, salades, sandwiches en wraps, bijgerechten, hoofdgerechten en toetjes.

Over het boek

Het boek ziet er verzorgd en fleurig uit. Met mooie foto’s van Tara en van de recepten. Er staan leuke korte persoonlijke stukjes boven de gerechten. Er staan veel bruikbare en originele recepten in dit boek die makkelijk en snel te maken zijn. De recepten zijn gezond, maar niet zo gezond dat ze niet lekker zijn. De recepten zijn ook makkelijk aan te passen als je bijvoorbeeld zelf geen suiker maar wel eieren wilt gebruiken. Lekker eten en plezier in het koken staan voorop in het boek.

Over Tara Stiles

Tara Stiles is yogadocente en reist de hele wereld over om les te geven. Veel inspiratie voor haar recepten heeft tijdens haar reizen opgedaan. Ze schreef eerder de boeken Yoga helpt en Powerfood, yoga en meditatie.

Voorbeeld recept

Schelpjespasta met pesto – 2 porties

300 gram schelpjespasta
1/2 tl plus 1 el olijfolie
45 gram verse basilicumblaadjes
70 gram pecannoten, gehakt
1 el edelgistvlokken
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 citroen, uitgeperst

Breng 1 liter water aan de kook met de halve theelepel olijfolie in een middelgrote pan en kook de pasta in 10-15 minuten beetgaar. Giet af. Blend de basilicum, pecannoten, edelgistvlokken, knoflook, citroensap en de eetlepel olijfolie tot een pesto. Schep de pesto over de pasta en serveer.