stamceltherapie bij artrose

Orthoklinika behandelt artrose met stamceltherapie

Orthoklinika is het eerste poliklinische centrum voor gewrichtsklachten dat werkt met stamcellen bij mensen met artrose.

De eerste tien patiënten zijn inmiddels succesvol behandeld in de onlangs geopende kliniek in Amsterdam. Door de stamceltherapie bij Orthoklinika konden zij een operatie voorkomen. Artrose is een aandoening aan de gewrichten waarbij het laagje kraakbeen in het gewricht dunner en zachter wordt en een onregelmatige structuur krijgt.

Lees hier meer over artrose

Wat zijn stamcellen?

stc3Stamcellen zijn oercellen die zich gedurende ons leven schuil houden in ons lichaam. Deze cellen kunnen zich in de juiste omgeving en onder de juiste omstandigheden ontwikkelen tot kraakbeencellen. Bij slijtage geeft het beschadigde kraakbeen in het gewricht met enzymen signalen af. Deze signalen sporen de stamcellen aan om nieuw kraakbeen te maken en zo kan het gewricht zich herstellen.

Stamceltherapie, de techniek

Dr. Herman de Boer is orthopedisch chirurg en oprichter van Orthoklinika. Bij deze behandeling haalt Dr. De Boer de stamcellen onder lokale verdoving uit het beenmerg van de bekkenkam. Met een gepatenteerde techniek worden de stamcellen geïsoleerd en geconcentreerd. Daarna worden de stamcellen direct in het aangedane gewricht gespoten, waardoor het gewricht de kans krijgt zich te herstellen.

De hele procedure duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna kan de patiënt weer naar huis. Deze techniek staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar wordt in de Verenigde Staten al meer dan drie jaar met succes toegepast.

Lees hier als je meer wilt weten over de stamceltherapie bij artrose

stc4of

Orthoklinika:

Orthoklinika, Centrum voor Gewrichtsklachten
IJsbaanpad 4-6, 1076 CV, Amsterdam
Tel.: 020-7239494

 

 

 

 

 

 

  1. Mijn echtgenote heeft ook ernstige artrose in de knieën waardoor ze nog maar zeer moeilijk kan lopen (ernstige X benen)

    Graag wil ik weten hoe duur de stamceltherapie is en of er ook vergoeding van verzekeringen bestaat.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *