Online visolie bestellen? Hier moet je op letten!

Veel Nederlanders houden ervan om op zijn tijd een visje te eten. Toch zijn er genoeg mensen die geen vis lusten. Behoor jij tot deze laatste groep? Dan krijgt jouw lichaam mogelijk weinig tot geen visolie binnen. Zonde, want visolie draagt bij aan de algehele gezondheid van ons lichaam. Gelukkig kun je hier met voedingssupplementen iets aan doen. Om te voorkomen dat je de verkeerde keuzes maakt, vertellen wij je in deze tekst waar je op moet letten bij online visolie bestellen.

Hoeveelheid omega 3 vetzuren

Visolie voedingssupplementen bevatten de vetzuren alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Eén van de grootste voordelen van deze vetzuren is dat ze jouw lichaam beschermen tegen hart- en vaatziekten. Reden genoeg om terug te vallen op supplementen als jouw lichaam onvoldoende van deze vetzuren binnenkrijgt. ALA zit vooral in plantaardige oliën en bladgroenten, terwijl EPA en DHA vooral in vis en schaal- en schelpdieren zit.

Veel mensen die op zoek zijn naar voedingssupplementen met visolie, geven hun voorkeur aan pure visolie. Er wordt vaak gedacht dat deze enkel omega 3 bevatten, maar dat is niet het geval. ‘Slechts’ een derde van pure visolie bestaat uit deze vetzuren. Het resterende deel bestaat uit vetzuren als omega 6, 7 en 9. Kijk daarom nooit alleen naar de hoeveelheid visolie, maar zoek uit hoeveel omega 3 een voedingssupplement bevat. Er zijn genoeg supplementen die voor minder dan een derde uit omega 3 bestaan.

Vorm van de visolie

Een tweede aandachtspunt bij online visolie kopen is de vorm van dit voedingssupplement. Als je nog niet eerder visolie gebruikt hebt, weet je waarschijnlijk niet dat het in verschillende vormen verkrijgbaar is. Veel mensen gebruiken capsules, maar je kunt ook voor druppels kiezen. De capsules slik je in zijn geheel door, terwijl je de druppels bijvoorbeeld toevoegt aan een maaltijd. Wat de beste vorm is hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Houd je niet van de smaak van visolie? Dan kun je beter voor visolie capsules. Doordat er een omhulsel om de olie zit, proef je het niet. Dit is met druppels wel het geval. De capsule lost overigens op in jouw maag, waardoor je gewoon profiteert van alle voordelen van visolie voedingssupplementen.

Prijs van visolie

De gemiddelde Nederlander let goed op zijn uitgaven. Geldt dit ook voor jou? Dan kijk je vast en zeker ook naar de prijs van visolie. Het is namelijk zonde van jouw geld als je onnodig veel betaalt voor visolie supplementen. Waak er alleen voor dat jij je niet laat leiden door de prijs. Een goedkope visolie kan namelijk van mindere kwaliteit zijn dan een duurdere variant. In dat geval profiteer je niet optimaal van de voordelen die visolie voedingssupplementen jou kunnen bieden. Kijk daarom liever naar het etiket en laat de prijs niet doorslaggevend zijn.

Nieuwsbrief