hoe lang moet je joggen om

Hoe lang moet je joggen om 4 dropjes te verbranden?

Een paar dropjes, een koekje een chocolaatje of een sultana. Het zijn allemaal van die tussendoortjes die je ongemerkt op eet.

Als ik langs de kast loop, neem ik heel makkelijk een handje dropjes een paar koekjes of iets anders als tussendoortje. Want ja, wie neemt er nu één dropje? Heel lekker allemaal, maar heb je enig idee hoe lang je moet bewegen om de extra calorieën die je daarmee binnenkrijgt weer kwijt te raken? Ik was daar wel benieuwd naar, maar niet echt blij met het antwoord. Voor vier dropjes moet je maar liefst 24 minuten wandelen.

Hoe lang moet je bewegen om hoeveel calorieën te verbranden

Al die kleine snoepjes en snackjes bij elkaar kunnen behoorlijk aantellen. Misschien helpt het om minder te snoepen als je weet hoeveel je met een bepaald product binnenkrijgt en hoe lang je er voor moet bewegen.

Wandelen, joggen, fietsen of zwemmen

Hier onder staan een paar favoriete snoepjes, koeken en snacks. Kijk hoe lang je moet wandelen, joggen fietsen of zwemmen om de calorieën die je binnengesnoept hebt weer te verbranden.

4 dropjes

100 gram dropjes (harkelijntjes zoet) bevat 325 kcal.

Eén dropje weegt 7 gram. Het aantal calorieën per dropje is dan 23 kcal maal 4 = 92 kcal. Dus voor vier dropjes moet je maar liefst 25 minuten lopen om

drop

1 krakeling

1 krakeling levert 80 kcal

krakeling

1 handje amandelen

Een handje amandelen, ongeveer 25 stuks leveren 176 kcal. Maar bedenk je wel dat je bij amandelen gezonde vetten en veel voedingstoffen binnen krijgt.

amandelen

1 bonbon

1 bonbon bevat gemiddeld 65 kcal.

Het zal er een beetje vanaf hangen hoe groot hij is en waarmee hij gevuld is.

bonbon2

 

1 oreo koekje

Je weet wel, ze zitten per vier in een pakje. Eén oreo levert 40 kcal. Als je ze alle vier op eet, ben je natuurlijk vier keer zo lang bezig.

oreo

2 sultana’s

Sultana’s worden vaak gezien als gezonde snacks. Kinderen krijgen ze vaak mee naar school. Maar één sultanakoekje levert wel 65 kcal. We rekenen hier het aantal minuten voor het branden van de calorieën van twee sultana’s.

calorieen in sultana

 

1 appel, met schil

Een appel van medium formaat met schil levert gemiddeld 93 kcal. Maar een appel bevat, in tegenstelling tot de meeste koekjes, geen ongezonde vetten en wel vitaminen en mineralen.

 

 appel

1 gevulde koek

Een gevulde koek, met roomboter natuurlijk, levert 253 kcal per stuk.

gevuld

 

1  plak cake

Een plak cake levert je gemiddeld 130 kcal. Het ligt er natuurlijk hier ook weer aan hoe dik je plak is, het aantal calorieën voor een plak die ongeveer 30 gram weegt

cake

 

1 rijstwafel

Nee, neem dan een rijstwafel, die geeft je maar 25 kcal.

calorieen rijstwafel