hoe lang moet je joggen om

Hoe lang moet je joggen om 4 dropjes te verbranden?

Een paar dropjes, een koekje een chocolaatje of een sultana. Het zijn allemaal van die tussendoortjes die je ongemerkt op eet. Maar hoe lang moet je eigenlijk joggen om de calorieën van een paar dropjes of bonbon te verbranden?

Extra calorieën

Iedereen heeft iedere dag calorieën nodig. Vrouwen hebben gemiddeld 2000 kcal per dag nodig en mannen gemiddeld 2500. Hoeveel precies hangt af van je levensstijl en hoeveel je beweegt. Je kan het hier berekenen. Snacks, snoep en koek leveren veel extra calorieën en weinig voedingsstoffen.

Wie neemt er nu één dropje?

Want ja, wie neemt er nu één dropje? Heel lekker allemaal, maar heb je enig idee hoe lang je moet bewegen om de extra calorieën die je daarmee binnenkrijgt weer kwijt te raken? Voor vier dropjes moet je maar liefst 24 minuten wandelen.

Hoe lang moet je bewegen om hoeveel calorieën te verbranden

Al die kleine snoepjes en snackjes bij elkaar kunnen behoorlijk aantellen. Misschien helpt het om minder te snoepen als je weet hoeveel je met een bepaald product binnenkrijgt en hoe lang je er voor moet bewegen.

Wandelen, joggen, fietsen of zwemmen

Hier onder staan een paar favoriete snoepjes, koeken en snacks. Kijk hoe lang je moet wandelen, joggen fietsen of zwemmen om de calorieën die je binnen gesnoept hebt weer te verbranden. Met het huishouden verbrand je trouwens ook de nodige calorieën.

4 dropjes

100 gram dropjes (harkelijntjes zoet) bevat 325 kcal.

Eén dropje weegt 7 gram. Het aantal calorieën per dropje is dan 23 kcal maal 4 = 92 kcal. Dus voor vier dropjes moet je maar liefst 25 minuten lopen om

drop

1 krakeling

1 krakeling levert 80 kcal

krakeling

1 handje amandelen

Een handje amandelen, ongeveer 25 stuks leveren 176 kcal. Maar bedenk je wel dat je bij amandelen gezonde vetten en veel voedingstoffen binnen krijgt.

amandelen

1 bonbon

1 bonbon bevat gemiddeld 65 kcal.

Het zal er een beetje vanaf hangen hoe groot hij is en waarmee hij gevuld is.

bonbon2

1 oreo koekje

Je weet wel, ze zitten per vier in een pakje. Eén oreo levert 40 kcal. Als je ze alle vier op eet, ben je natuurlijk vier keer zo lang bezig.

oreo

2 sultana’s

Sultana’s worden vaak gezien als gezonde snacks. Kinderen krijgen ze vaak mee naar school. Maar één sultanakoekje levert wel 65 kcal. We rekenen hier het aantal minuten voor het branden van de calorieën van twee sultana’s.

calorieen in sultana

1 appel, met schil

Een appel van medium formaat met schil levert gemiddeld 93 kcal. Maar een appel bevat, in tegenstelling tot de meeste koekjes, geen ongezonde vetten en wel vitaminen en mineralen.

 appel

1 gevulde koek

Een gevulde koek, met roomboter natuurlijk, levert 253 kcal per stuk.

gevuld

1  plak cake

Een plak cake levert je gemiddeld 130 kcal. Het ligt er natuurlijk hier ook weer aan hoe dik je plak is, het aantal calorieën voor een plak die ongeveer 30 gram weegt

cake

1 rijstwafel

Nee, neem dan een rijstwafel, die geeft je maar 25 kcal.

calorieen rijstwafel

 1. Als ik dit goed begrijp zou ik de hele dag rijstwafels moeten eten. Mijn portie van gemiddeld 8 bonbons per week is al voldoende om een hele dag druk te zijn.

 2. Hoi,
  Hoe kom je aan deze getallen? Er staat nergens een berekening bij! Of moet ik er maar vanuit gaan dat het zo is?

  1. Hi Dingetje,
   Hoeveel kcal iets bevat, staat altijd op de verpakking vermeld. En voor hoeveel kcal je verbrand per minuut bestaan lijsten zowel op het internet als in boeken. Daar heb je verder geen berekening voor nodig.

   1. Uiteraard is een teveel aan koek en snoep niet gezond, en ik snap dat er bewustzijn gecreëerd wilt worden naar hoeveel kcal er soms wel niet zitten in de kleine dingen. Echter, naar alle eerlijkheid, zullen de mensen die er weinig vanaf weten dit lastig kunnen verhouden tot henzelf, en de mensen die hier al veel vanaf weten ongezond geobsedeerd kunnen raken. We hebben kcal nodig, het is energie. De hoeveelheid is volledig afhankelijk van je geslacht, leeftijd, activiteit etc. Het idee dat al het eten wat je binnenkrijgt naar beweging omgezet moet worden is een fabel en zorgt voor een scheef beeld van wat eten zou moeten zijn: energie voor je lichaam en plezier om te delen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *