gezond en fit blijven

Fit en vitaal; de belangrijkste tips voor een gezonde lifestyle

Een gezonde levensstijl heeft alles te maken met lekker in je vel zitten. Zodra jij namelijk lekker in je vel zit, zal dit doorwerken naar lichaam en geest. Toch is het voor velen bijzonder lastig om lekker in je vel te zitten, waarom? De reden hiervoor is dat het vaak lastig is om te bepalen waar je nu precies gelukkig van wordt. Het begint bijna altijd bij de basis: met een gezonde levensstijl, voeding en beweging. Maar daar eindigt het meestal niet.

Een gezonde levensstijl gaat vaak verder dan alleen de basis. Een aantal tips op een rij:

De basis van een gezonde levensstijl

De basis van een gezonde levensstijl begint, zoals eerder beschreven, bij goede voeding en voldoende beweging. Voor velen is dat toch wel lastig vol te houden, zowel voor de juiste voeding als voor voldoende bewegen. Daarom volgen een aantal handvatten waar je je aan kunt houden.

Voeding

Met voeding is het belangrijk dat je genoeg vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsmiddelen binnenkrijgt. Wanneer je van mineralen en vitaminen te weinig binnenkrijgt, is het een idee om extra vitamines of mineralen te kopen. Op die manier weet je zeker dat je hier genoeg van binnen krijgt. Ook het eten van verse producten is een goede aanvulling op jouw dagelijkse voeding.

Wanneer je niet genoeg over voeding weet en je toch de juiste voedingsmiddelen binnen wilt krijgen, is het misschien een idee om een voedselpakket te nemen. Op die manier hoef je namelijk niet zelf na te denken over groenten en koolhydraten die je wel of niet genoeg binnenkrijgt. Een ander bijkomend voordeel is dat je natuurlijk helemaal geen boodschappen hoeft te doen.

Daarnaast is het goed om altijd bij jezelf na te gaan of je ook van het eten geniet. Ben je wel bewust van de verse producten en hoe je deze hebt gemaakt? Zodra je wat bewuster en daarbij langzamer eet, krijg je eerder het gevoel van het verzadigd zijn wat er uiteindelijk toe leidt dat je minder eet.

Beweging

Iedere beweging die je dagelijks uitvoert, werkt uiteindelijk bevorderlijk voor jouw algehele gesteldheid. Je hoeft hiervoor niet per se een abonnement op de sportschool te hebben. In tegenstelling wat men altijd denkt van trainen en sporten, hoef je niet elke dag extreem te sporten of te trainen. Zorg ervoor dat je eigenlijk gewoon elke dag ongeveer 30 minuten gemiddeld beweegt. Dit kan ook betekenen dat je bijvoorbeeld naar je werk wat vaker de fiets pakt of dat je tijdens het werk in de pauze even een half uurtje gaat wandelen.

gelukkig
Genieten van leuke dingen

Bewustzijn van je eigen geluk

Een gezonde levensstijl zit hem ook in het hebben van eigen geluk en dingen doen waar je blij van wordt. Dit betekent ook gewoon leven en bijvoorbeeld geen diëten te volgen, maar juist de juiste balans vinden voor je hele leven in voeding. De meeste mensen worden namelijk ontzettend ongelukkig van een dieet. Je mag best eens genieten van dat lekkere wijntje of wanneer je uit eten gaat van die lekkere Gin Tonic. Dit geldt natuurlijk voor nog veel meer dingen in het leven, genieten is uiteindelijk het belangrijkste voor lichaam en geest.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *