eetstoornis

Eerste hulp bij afkicken van je eetstoornis

Wil je meer weten over wanneer en hoe je moet afkicken van jouw eetstoornis? Lees dan snel verder, want in dit artikel leggen wij je namelijk alles hierover uit! Ben of ken jij iemand die geobsedeerd is door eten, of juist het niet eten? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een eetstoornis. Een eetobsessie of eetstoornis heeft veel verschillende soorten, sommige mensen eten juist heel veel en anderen helemaal niks. Dit is natuurlijk niet goed voor je gezondheid. Herken jij je hierin? Dan is een eetstoornis kliniek misschien de beste optie voor jou. 

Wanneer afkicken?

Ben jij de hele dag bezig met eten of met je zelfbeeld? En zie je dat je gezondheid achteruit gaat door de hele dag te letten op hoe je eruit ziet? Dan is het slim om na te gaan denken over afkicken van je eetstoornis. Het is niet makkelijk om de eerste stap naar afkicken te zetten, maar deze stap is wel het begin van een nieuw en verbeterd leven. Afkicken is natuurlijk niets om je voor te schamen, het is zelfs erg goed voor je mentale gezondheid. Want het is niet goed om de hele dag bezig zijn met afvallen of juist aankomen. Gelukkig zijn er mensen die jou hier graag mee willen en kunnen helpen. 

Waar afkicken?

Er zijn veel verschillende klinieken door heel Nederland. Het beste is om een kliniek te kiezen die voor jou fijn en vertrouwd voelt. Je hebt bijvoorbeeld de kliniek Breda die ook veel verschillende opties heeft. De behandelingen voor eetstoornissen kunnen op locatie of thuis. Tijdens het intake-interview gaan ze samen met jou kijken wat het beste is om te helpen afkicken. Tijdens de behandelingsperiode van 12 weken ga jij in groeps- en individuele sessies samen met gediplomeerd personeel kijken hoe ze jouw eetstoornis kunnen verhelpen. Zodat jij je mentale en fysieke gezondheid weer op de rit kan krijgen en naar het volgende level te helpen. 

Ben jij klaar om af te kicken? 

In dit artikel hebben wij jou veel verteld over afkicken van een eetstoornis. Komen de symptomen je. bekend voor? Dan is het tijd om na te gaan denken over afkicken in een eetstoornis kliniek. Na het lezen van dit artikel weet je nu wanneer en waar je moet afkicken. Hopelijk heb je door ons hulp genoeg handvatten gekregen. Wij hopen in elk geval wel, en wensen jou veel succes!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *