Ben je wel wie je wil zijn?

Dat is de titel van een boek van Sylvia de Goede, met als ondertitel: Als je leiding wil hebben over je eigen leven.

Ben je wel wie je wil zijn?

Dat is natuurlijk een vraag die meteen interesse oproept. Sylvia de Goede richt zich in dit boek in het bijzonder op de ondernemer of kleine zelfstandige, hoewel iedereen zijn voordeel kan doen met dit boek. Het probeert antwoord te geven op de vraag hoe je je leven in vrijheid kan leven, zonder gehinderd te worden door angst, twijfel, onzekerheid of conflicten.

Persoonlijke ontwikkeling

Om helemaal jezelf te zijn en echt vrij door het leven te gaan, is persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Daarvoor moet je goed naar je zelf kijken, jezelf leren kennen en emotioneel volwassen worden. Je moet ongewenst aangeleerd gedrag afleren en je verantwoordelijkheid nemen. Hier wordt in het boek uitgebreid op ingegaan. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan relaties.

Enneagram

De tweede helft van het boek wordt het enneagram geïntroduceerd. Het enneagram kent negen typen: de perfectionist, de helper, de winnaar, de romanticus, de waarnemer, de loyalist, de avonturier, de baas en de bemiddelaar. Iedereen heeft wel iets van elk type in zich, maar één type is dominant. Dat vertelt iets over hoe je je opstelt in relaties, de liefde die jij probeert te krijgen en hoe je pijn in het leven weet te vermijden.

Over het boek

Dit is een boek met veel nuttige informatie. Bij veel stukjes die je leest, herken je dingen of moet je toegeven dat het inderdaad zo werkt. Dit boek is geen werkboek of leidraad. Maar het geeft een heel breed scala aan inzichten en adviezen waar je mee aan de slag kan.

Sylvia de Goede

Sylvia de Goed is Inner Strength Coach en oprichter van Energy Coaching. Met haar bedrijf richt zij zich voornamelijk op ondernemers die hun relatie(s) zien als de belangrijkste pijler voor duurzaam succes.

Ben je wel wie je wil zijn – Sylvia de Goede – Nederlandstalig – 180 pagina’s – 9789492712004 – mei 2017

 

Nieuwsbrief