5 gemakkelijke manieren om gezond te blijven in je kantoorbaan

Ongeveer 21% van de wereldpopulatie heeft een zogenoemde kantoorbaan. De bureaus en de kantoren waar zij hun tijd doorbrengen zijn een fundamenteel onderdeel van onze moderne werkomgeving, en miljoenen mensen beginnen hun werkdag door plaats te nemen aan hun werktafel.

Het mag dan een handige plek zijn waar je nietmachine niet op de grond valt, maar aan zittend werk aan een bureau kleven een heleboel negatieve bijeffecten die op je gezondheid werken. Je kansen op gewichtstoename en een hartaanval nemen snel toe.

Natuurlijk zijn er manieren om die negatieve effecten van het werken in een kantoor te bestrijden, en om je eraan te helpen herinneren hebben we een lijstje gemaakt met vijf manieren om gezond op kantoor te blijven, ook al zit je de hele dag.

Een kantoor is een optimale plek om je werk te doen, maar gezond is het niet

Voorkom alle tussendoortjes

Een veelvoorkomende manier om het moraal op kantoor op te vrolijken is taart of andere zoetigheden rond te laten gaan. Sommige van je medewerkers zijn wellicht zo ver gegaan dat ze op reguliere basis huisgebakken waar meenemen.

Af en toe een traktatie op de werkvloer werkt uiterst goed om je even aan de dagelijkse sleur te onttrekken. Maar het constant snacken zorgt ervoor dat je honderden onbruikbare calorieën aan je dagelijkse dieet toevoegt, en gewichtstoename is een van de grootste gezondheidsrisico’s in een kantoor omgeving. 

De beste manier om snacken te voorkomen is dat je je bewust bent van wat je eet en bewustzijn van de mensen om je heen. Houdt je calorie inname op het oog en eet gezondere tussendoortjes zoals fruit in plaats van chocolade en koekjes. Dit kan echt helpen je gewicht op peil te houden.

Drink genoeg water

Door alle instellingen wordt aangeraden minimaal twee liter water per dag te drinken, maar dit lukt helaas vaak niet omdat we door onze dagelijks drukke bestaan die twee liter en onze eigen dorst vergeten. Resultaten uit een studie wezen erop dat veel mensen op kantoor in de v.s. Om drie uur s middags al een of andere vorm van dehydratatie hebben, welke op lange termijn een invloed op je gezondheid kan hebben

Zijn twee makkelijke manieren om dehydratatie op werk te bestrijden. Breng een klein half liter drinkflesje voor water mee naar kantoor, en vul hem drie keer bij op een dag. En om de computer dan ook voor je gezondheid te laten werken, zorg ervoor dat je een reminder om water te drinken een paar keer per dag instelt op te scherm.

Al yoga geprobeerd?

Naast gewichtstoename en hartproblemen is het lang achtereen zitten slecht voor de nek, rug en spieren in het algemeen, je mobiliteit wordt vermindert. Het is niet makkelijk soepel te blijven als je lange uren achtereen achter je bureau moet zitten. Je zou er verbaasd van staan als je weet hoe makkelijk het beoefenen van office yoga is met niets meer dan je bureau en wat plek op de vloer.

Probeer een klein beetje tijd vrij te maken om elke dag wat poses uit te proberen, je zult zien hoe snel je vooruit gaat in een mum van tijd.

Zorg ervoor dat de setting van je bureau en stoel zo is dat je je nek, rug en ogen in een optimale positie hebt.

Stap er even tussenuit

Een van de beste manieren om het kantoor buikje te bestrijden in om ieder dag er even uit te gaan en een wandeling te maken. Een wandeling na de lunch help met gewichtscontrole en tevens werkt ook als preventie tegen allerlei stresssymptomen wanneer je een ongelooflijk drukke dag hebt. Een leuke manier om dit gezonde ritme vol te houden is een wandelpartner op kantoor te zoeken, zo kom je niet zo snel met excuses om het maar te laten varen na een tijdje.

Zorg voor een goede setup van je kantoor

Wanneer je stoel, tafel scherm niet goed staan kan dat ervoor zorgen dat je snel genoeg oog, nek rug problemen zie zelfs chronisch kunnen worden. Zorg er dus voor dat alles in orde is wat een hoop problemen kan voorkomen op de lange termijn. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig gespecialiseerde teams die ervoor kunnen zorgen aanpassingen in je werkomgeving te maken en je advies te geven over je werkhouding. Maak dus die afspraak, als je zoveel tijd achter dat scherm besteed kun je het er beter het beste van maken en zorgen dat je comfortabel bent.

Wees kantoorslim

Zo dat waren ze, vijf manieren om gezond te blijven op kantoor. Zoals je zag zijn het makkelijke stappen die je op de lange termijn gezond houden en beschermen tegen de impact van het kantoor klimaat.