planning dagelijkse routine

3 Tips voor het creëren van een dagelijkse routine

Het creëren van een dagelijkse routine die je voor lange tijd vol kunt houden is niet altijd even makkelijk. Het kan af en toe moeilijk zijn om jezelf te motiveren en soms heb je het nou eenmaal wat drukker. Om je te helpen een goede dagelijkse routine te ontwikkelen, hebben we 3 nuttige tips voor het creëren van een dagelijkse routine voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder! 

Tip 1: Stel realistische doelen voor jezelf 

Het belangrijkste van het creëren en volhouden van een dagelijkse routine is het opstellen van realistische doelen voor jezelf. Een duidelijk doel kan je helpen de routine vol te houden omdat je ergens naartoe aan het werken bent. Een doel kan zijn: ‘Ik wil iedere twee weken een boek uitlezen’ of ‘Ik wil binnen 3 maanden 5 kilo afvallen’ Als je binnen deze periode een keer de motivatie verliest om jouw routine door te zetten, helpt het doorgaans als je het doel weer voor ogen hebt. Dit kan je net die extra motivatie geven om toch je routine te blijven volgen. Het is wel van belang dat een doel haalbaar is binnen de specifieke periode anders kan het juist heel demotiverend gaan werken.

Plan hoe jouw dag eruit ziet

Tip 2: Plan hoe jouw dag eruit ziet

Nadat je een realistisch doel voor jezelf hebt opgesteld, kan je gaan kijken naar wat jij dagelijks allemaal op de planning hebt staan. Tijdens het maken van jouw dagelijkse planning is het handig om jouw gestelde doel hierin mee te nemen, bijvoorbeeld een half uur lezen of sporten iedere dag. Verder kan het handig zijn deze planning te noteren in een agenda of iets dergelijks. Als je een gezin hebt kan het handig zijn om een agenda voor de hele familie aan te schaffen, zodat iedereen zijn planning binnen handbereik is. Zo kun je iedere ochtend een duidelijke planning maken waar alle afspraken en dingen die je wilt of moet doen in passen. Ook hierbij is het van belang om realistisch te blijven.

Tip 3: Beloon jezelf 

En de laatste tip is dat er af en toe ook ruimte moet zijn om jezelf te belonen. Stel je hebt het gestelde doel behaald, doordat je jouw dagelijkse routine een bepaalde periode hebt gevolgd, dan mag je jezelf belonen. Een beloning is voor iedereen wat anders, of je nou een dagje de stad in gaat, wat leuks voor jezelf koopt bij Bekking & Blitz of thuis een film kijkt. Het gaat erom dat je jezelf beloont nadat je een doel hebt behaald. Dit zorgt er voor dat je gemotiveerd blijft en dat je ook andere doelen ook wilt behalen!