Welke cryptomunt past bij mij?

Heb je je verdiept in cryptomunten, en zou je er zelf ook graag mee aan de slag gaan? Dan sta je nu voor een lastige keuze. Want er zijn nogal wat verschillende cryptomunten in omloop. Ruimschoots meer dan 1000, zelfs. Hoe kies je uit al die munten nu degene die het best bij je past, en waar jij het meest aan gaat hebben?

De keuze steeds verder beperken

Je wilt iets met cryptomunten gaan doen, en stuit vervolgens op meer dan 1000 mogelijkheden. Je in allemaal uitgebreid verdiepen is bijna geen doen, dat zou je maanden kosten. Is er toch een manier om de munt te vinden die bij jou past?

Gelukkig wel. Ook al is er een enorm aanbod van cryptomunten, ze zijn lang niet allemaal even groot of succesvol. Anders dan bij reguliere munten, kan iedereen zijn eigen cryptomunt starten. Een munt starten is echter nog geen garantie op succes. Het overgrote deel van de opgerichte muntsoorten komt nauwelijks van de grond. Heel bang dat je nu net voor een dergelijke munt kiest hoef je niet te zijn. Je koopt cryptomunten namelijk doorgaans via een tussenpersoon, een broker, en deze maken al de voorselectie. Alle munten die je via een broker kan kopen, hebben zichzelf in meer of mindere mate bewezen en zijn de opstartfase voorbij. Zo wordt de keuze al een heel stuk kleiner, van meer dan 1000 ga je opeens naar een paar tientallen.

Wat wil je ermee gaan doen?

Ben je op zoek naar een cryptomunt waar je uiteindelijk ook betalingen mee kan gaan doen? Kies dan het liefst voor een grote, bekende soort. Je kunt namelijk alleen betalen aan een persoon of bedrijf die in dezelfde munt actief is als jij. Kies je voor een grote munt als Litecoin is die kans over het algemeen het grootst. Houd wel in je achterhoofd dat het bij de meeste winkels nog geen algemeen geaccepteerd betaalmiddel is, al is het wel in opkomst.

Er zijn ook cryptomunten die zich richten op een specifieke markt. Zo is de Tron vooral actief in de content-en-entertainmentindustrie. Is dit helemaal jouw ding, dan past deze munt wellicht goed bij jou.

Wil je juist gaan handelen in cryptomunten, iets wat veel gebeurt, dan kijk je weer naar hele andere zaken. Welke koersen kennen veel fluctuaties, waar je door precies op het juiste moment te kopen of te verkopen mooi van kunt profiteren? En welke munt is juist wat stabieler, maar laat over de loop der jaren wel een stijgende lijn zien, zodat je erin kunt beleggen voor de langere termijn? Om de juiste keuze te maken zal je vooral de koersen heel goed moeten volgen, net als de historie ervan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *