Neem jij ook onnodige risico’s wanneer je op vakantie bent?

Vraag een willekeurig persoon wat deze het liefst doet en je zult waarschijnlijk te horen krijgen dat dit ‘reizen’ is. Voor veel mensen is het ontdekken van nieuwe landen en culturen het summum van leven en zij struinen dagelijks het internet af op zoek naar nieuwe bestemmingen. Waar veel mensen echter niet aan denken, is dat ze tijdens hun vakanties onnodige risico’s nemen. Zolang alles goed gaat, lijkt er niets aan de hand te zijn, maar word je ziek of wordt je bagage gestolen dan zit je al snel met de gebakken peren. Vandaar dat het niet verkeerd is om eens stil te staan bij hoe je deze risico’s eenvoudig kunt vermijden.

Met een goede verzekering haal je meer uit je vakantie

De beste manier om onnodige risico’s tijdens je vakantie te vermijden, is door bijvoorbeeld een Univé reisverzekering af te sluiten. Stel bijvoorbeeld dat je naar Colombia gaat om daar een yogaretraite te doen. Niet zelden worden mensen die naar dit land afreizen ziek omdat ze iets eten waar zij niet aan gewend zijn. Mocht je medische hulp nodig hebben, dan ben je daar zonder reisverzekering niet goed voor verzekerd. Dat betekent dat je zelf opdraait voor de kosten die je in het buitenland maakt, omdat je zorgverzekering dit maar voor een deel dekt. Daardoor kan je vakantie heel duur uitpakken en niet zelden moeten mensen zich in de schulden steken om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Met een goede reisverzekering worden deze kosten gedekt en krijg je de zorg die je nodig hebt zonder dat je uiteindelijk de factuur gepresenteerd krijgt. En dat is nog maar een van de redenen waarom je een reisverzekering zou moeten afsluiten.

Het vangnet dat je nodig hebt in tijden van tegenspoed

Laten we hopen dat je vakantie zorgeloos verloopt en dat je een fijne tijd zult hebben. Het is echter wel belangrijk om voorafgaand aan je reis even stil te staan bij de risico’s die je loopt. Het is beter om een vangnet achter de hand te hebben wanneer je door rampspoed getroffen wordt. Stel bijvoorbeeld dat je te horen krijgt dat er aan het thuisfront iets ernstigs gebeurd is waardoor je terug moet keren. Last minute tickets zijn vaak erg duur maar met een reisverzekering worden deze kosten voor je betaald. Ook wanneer je bagage verloren raakt of gestolen wordt, kun je contact opnemen met je verzekeraar om de onkosten te laten vergoeden. Zo loopt je vakantie niet in de soep en kun je genieten van een welverdiende trip.


Welke verzekering past het beste bij jouw manier van reizen?

Als je naar de site van je verzekeraar gaat, kun je kiezen uit twee soorten reisverzekeringen. De eerste is de doorlopende reisverzekering. Zoals de naam al aangeeft, is deze verzekering het hele jaar actief. Je kunt dus gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Ga je maar eens per jaar op vakantie? Dan is het voordeliger om voor een eenmalige reisverzekering te kiezen. Deze loopt gedurende de periode van je vakantie en is daarna weer afgelopen. Check altijd de voorwaarden van je polis zodat je zeker weet dat je goed gedekt bent. Blijkt dit niet het geval te zijn? Dan kun je je polis uitbreiden met aanvullende polissen.