Waarom kiezen voor autolease?

Als je een nieuwe auto gaat aanschaffen, heb je de keuze uit leasen of kopen. Je bent in de meeste gevallen met leasen goedkoper uit dan als je een auto koopt. En helemaal als je het geld voor een nieuwe auto moet gaan lenen. Een leasemaatschappij heeft de mogelijkheid om met hoge kortingen hun auto’s in te kopen, te onderhouden en te verzekeren. Als consument kun je daar natuurlijk nooit aan tippen. Kies je voor lease dan kom je als particulier uit bij private lease en als bedrijf bij financial lease. Wat is precies financial lease en private lease? En wat zijn de voorwaarden? ABC autolease legt uit wat de grondbeginselen van leasen zijn.

Waarom auto leasen?

“Tegenwoordig zijn er veel manieren om een auto te bezitten, afgezonderd van het kopen van een auto. Als je het uitrekent, kun je veel geld besparen. Is zakelijk leasen bijvoorbeeld interessant voor jou? En wat houdt private leasing precies in? Een auto leasen is een populaire vorm van autofinanciering waarmee u een auto van een dealer kunt “huren” voor een bepaalde periode en een bepaald aantal kilometers. Je betaalt maandelijks voor de gewenste auto, en in ruil daarvoor mag je er van de dealer mee rijden. Aan het einde van de leaseperiode breng je de auto terug naar de dealer of koop je de leaseovereenkomst af als de auto wilt houden, als dat een optie is in uw leaseovereenkomst”, aldus ABC autolease.

Past auto leasing bij jou?

Afhankelijk van je wensen en levensstijl, kan het toch zinvol zijn om te leasen in plaats van te kopen. ABC Autolease geeft je een aantal zaken die meewegen. – Je wilt zonder zorgen in een nieuwe auto rijden. Als je kiest om te leasen, kies je voor een vast maandelijks bedrag per maand. Je weet dus exact waar je aan toe bent. Hier zit de verzekering en onderhoud bij in. – Je wilt geen auto bezitten. Als je het bezit van een auto als een gedoe beschouwt, kan een leaseovereenkomst een goede keuze voor je zijn. Leaseovereenkomsten kunnen servicecontracten omvatten die het onderhoud en de reparaties gemakkelijker maken. – Je hebt een auto nodig voor een kortere periode. Misschien woon je ergens voor korte tijd en hebt je een auto nodig. In dat geval kan een leaseovereenkomst voor twee jaar zinvoller zijn dan het kopen en verkopen van een auto. Als je op zoek bent naar uw volgende auto, overweeg dan of een leasecontract iets voor jou is. Bedenk wel dat je aan het einde van een leasecontract niet automatisch eigenaar bent van de auto. ABC autolease vertelt het onderscheid tussen private lease en financial lease.

Wat is private lease?

Private lease is het meest bekend en het meest populair als je privé een auto wilt leasen. Dat betekent dat je voor een vast bedrag per maand een auto rijdt. Alle extra kosten zoals onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag.

Wat is financial lease?

Financial lease, of huurkoop, is de zakelijk vorm van leasen. Je bent eigenaar van de auto en draait dus ook op voor de kosten zoals wegenbelasting, onderhoud en verzekering. Het bedrijf betaalt een vast bedrag per maand betaalt bestaande uit aflossing en een rentepercentage tegen de gehele looptijd. Het bedrijf komt in aanmerking voor de belastingvoordelen die met een investering gepaard gaan zoals de BTW aftrek en de kosten samen met een plek op de balans.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *