verwachting dat rente stijgt

45% van de Nederlanders verwacht dat de rente op consumptief krediet gaat stijgen

Dit blijkt uit de 4e meting van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN). De VFN publiceert in zijn kwartaalinzicht de uitkomsten van de VFN Financieringsbarometer die is opgesteld door onderzoeksbureau GfK. 14% van de ondervraagde denkt dat de rente gaat dalen en 41% voorziet geen verandering in de rente binnen nu en een jaar.

Wat denkt u?

Gaat de rente dalen of stijgen? Feit is dat de rente op het lenen van geld op dit moment op een historisch laag niveau zit. Zo zijn de laagste rentes via een professionele kredietbemiddelaar als Postkrediet gedaald naar net boven de 4% voor een persoonlijke lening. Deze rentes zijn een stuk lager dan de rentes bij de grootbanken.

De lage rentestanden zien we ook terug in de bereidheid tot het lenen van geld, zo is het uitstaand saldo consumptief krediet eind vorig jaar voor het eerste sinds tijden gestegen. Vooral het aandeel private lease neemt een vlucht. Een stijging van 60% in 2017 ten opzichte van 2016. Kijk voor meer informatie in het kwartaalinzicht van de VFN.

Bestaande lening oversluiten?

Mede gezien de historisch lage rentestanden loont het vaak om bestaande (oude) leningen over te sluiten. Dit kan zowel voor 1 oudere lening interessant zijn maar zeker wanneer u meerdere leningen, creditcards of “koop op afbetaling” constructies heeft loont het veelal de moeite. Zo kan Postkrediet eenvoudig voor u berekenen welk voordeel er te behalen valt als je, je lening zou oversluiten.

Denk jij dat de rente op geld lenen gaat stijgen? Dan kun je er ook voor kiezen om je bestaande leningen over te sluiten naar 1 persoonlijke lening. Het voordeel is namelijk dat alles vast staat bij deze lening vorm. Dit geldt voor de rente, looptijd en maandtermijn. Je weet dus waar je aan toe bent en kunt de gehele looptijd profiteren van de lage en vaste renten.

Meer weten over het oversluiten van je lening of het aangaan van een nieuwe lening? Postkrediet informeert je graag persoonlijk of kijk op de website.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
Begraven of cremeren?