Vrouwen zijn best loyaal naar elkaar toe. Maar dat kan snel veranderen als er een man in het spel is.

Vrouwen, zelfs vriendinnen, veranderen dan snel in elkaars rivalen.

Verliefd worden

Dat je verliefd wordt kan natuurlijk gebeuren, dat je verliefd wordt op een man die al getrouwd is of al een relatie heeft ook. Maar wat je er daarna mee doet is natuurlijk je eigen keuze.

Getrouwde mannen zijn aantrekkelijk

Getrouwde mannen blijken aantrekkelijk te zijn voor andere vrouwen. Iets wat iemand anders heeft en eigenlijk niet beschikbaar is lijkt vanzelf al stukken aantrekkelijker.

Spel van de man

De man, getrouwd of bezet als hij is, speelt zijn spel. Hij ziet een aantrekkelijke vrouw, flirt wat, vindt het spannend en kijkt hoe ver hij kan gaan. Als vrouwen horen dat een man al een relatie heeft is haar eerste reactie vaak: Daar begin ik niet aan. Dat wakkert het jachtinstinct van de man alleen maar verder aan. Hij gaat nog beter zijn best doen. Hij is charmant, neemt haar in vertrouwen. Hj vertelt haar over zijn vrouw die nooit tijd voor hem heeft, geen aandacht voor hem heeft en hem niet begrijpt. Dat is vaak het moment dat de vrouw toch overstag gaat. Ze wil hem redden uit zijn vervelende relatie en laten zien hoe gelukkig hij wel niet met haar kan worden. Ze geeft de man precies wat hij wil hebben : aandacht, seks, spanning.

Ongelijke strijd

De ‘andere’ vrouw lijkt in allerlei opzichten in het voordeel in vergelijking met de ‘echte’ vrouw. De bestaande relatie is vast niet nieuw en spannend meer en heeft vast wel wat te lijden onder de dagelijkse en huishoudelijke beslommeringen. Vaak is de vaste partner niet eens op de hoogte van het gedrag van haar man en zijn romantische escapades. Bovendien hoort de ‘andere’ vrouw alleen wat de man wil dat ze hoort.

Geweten en zelfrespect

Heeft die andere vrouw geen geweten zou je denken? Ze weet toch dat de man een relatie en soms ook kinderen heeft. Sommige vrouwen maken zichzelf wijs dat het niet haar zaak is, dat zijn relatie de verantwoordelijkheid van de man is. Andere vrouwen zijn ook snel onder de indruk van de zielige verhalen van de man die zo ongelukkig is bij zijn ‘slechte vrouw’ en denken dat zij veel beter zullen zijn voor hem dan zijn echte partner. Tja, het is geen gedrag om trots op te zijn en getuigt van weinig zelfrespect. Want ze vergeten dat ze als ‘andere’ vrouw ook niet echt netjes behandeld worden. Dat de man het niet zo nauw neemt met de waarheid blijkt al uit het feit dat hij iets met een ander begint zonder dat zijn vrouw dat weet. Dus wat kan je als ‘andere’ vrouw geloven van de rest wat je verteld en beloofd wordt? Bovendien als hij nu zijn vaste partner bedriegt met jou, wie zegt dat hij dat niet zal doen bij zijn nieuwe relatie? En doe je je zelf niet te kort als je begrip hebt voor smoesjes als ‘ik kan nu niet weg bij mijn gezin, de kinderen zijn nog te jong’ of ‘ik wacht tot het geschikte moment om het te vertellen’, enz.

Eisen stellen

Logisch dat de ‘andere’ vrouw op een gegeven moment eisen gaat stellen. Ze wil meer tijd samen of weten wanneer hij nou eindelijk eens weggaat bij zijn vrouw. Dat is dan ook gelijk het keerpunt in de relatie. Hij vindt dat ze te veel gaat zeuren of zij pikt het niet meer. De relatie wordt beëindigd. De man gaat terug naar zijn vrouw alsof er niks aan de hand is en de ‘andere’ vrouw blijft ongelukkig achter. Natuurlijk kan het ook gebeuren dat de echte vrouw ontdekt dat haar man vreemdgaat. De man wordt dan gedwongen een beslissing te maken.

Uiteindelijk blijft hij toch bij zijn vrouw

Tenminste dat is wat er in het overgrote deel van de gevallen gebeurt. En in het zeldzame geval dat hij toch zijn relatie verbreekt dan, zo blijkt uit onderzoek, is de kans kleiner dan 5% dat de nieuwe relatie stand houdt. Geen optimistisch vooruitzicht dus.

Echte liefde?

Denk je als ‘andere’ vrouw dat het echte liefde is en dat je je kansen met deze man, ook al is hij getrouwd, toch een kans moet geven? Begin er dan niet aan voordat hij echt weg is bij zijn vrouw of het in ieder geval aan haar verteld heeft dat er een ander is en openlijk voor jou kiest. Doe je dat niet, dan kan je niemand anders dan jezelf verwijten als je gekwetst wordt.