ex loslaten

Je ex loslaten hoe doe je dat?

Ben je in de steek gelaten, bedrogen of ging het gewoon niet meer tussen jullie?

Als je relatie is verbroken, doe je er goed aan je leven zo snel mogelijk weer op te pakken en door te gaan met je leven. Maar je ex loslaten is niet altijd makkelijk.

Loslaten is zo moeilijk omdat de toekomst die je je met hem had voorgesteld in rook is opgegaan. Misschien was hij je grote steun en toeverlaat. Natuurlijk heeft het tijd nodig om aan het idee te wennen dat je alleen verder moet. Maar op een gegeven moment is het beter voor jezelf als je inziet dat het genoeg is geweest. Dat je de knop moet omzetten en je ex emotioneel moet loslaten.

Loslaten, hoe doe je dat?

Je ex loslaten na een verbroken relatie of scheiding is  niet gemakkelijk. Vaak gaat er een tijd aan vooraf met liefdesverdriet, die minder leuk is. En eenmaal uit elkaar kan je toch niet goed loskomen van iemand. Dat kan zijn omdat je toch nog gevoelens voor iemand hebt en toch nog hoopt dat het goedkomt. Maar het kan ook zijn dat je nog iets van die persoon verwacht. Uitleg, aandacht, vriendschap, excuses of gewoon een teken dat iemand toch nog om je geeft na zo veel tijd samen. Maar op die manier stel je die andere persoon verantwoordelijk voor het feit dat jij niet door kan gaan met je leven. Waarschijnlijk is hij wel doorgegaan met zijn leven en hoef je van hem niets meer te verwachten. Alle reden om hem ook zo snel mogelijk los te laten.

1. Stop met idealiseren

Zeker als de ander een eind aan de relatie wilde maken en jij niet, dan kan het zijn dat je je ex in je gedachten gaat idealiseren. Het schijnt een normaal verschijnsel te zijn dat je door rouw of verdriet naar iemand blijft verlangen doordat je die persoon in je hoofd gaat idealiseren en dat soort gevoelens kunnen verslavend kunnen werken. Alleen is dat geen realistisch beeld van die ander. Herinner je ook maar eens de minder leuke kanten van iemand en minder leuke gebeurtenissen. Dat houdt je met beide benen op de grond.

2. Wat kan je niet loslaten?

Vaak als je na een relatie niet los kan laten,  gaat het niet alleen om de persoon die je los moet laten, maar om alles wat bij die persoon hoorde en  je leven zoals het was toen je nog een relatie had. Het is goed om daar over na te denken en je dat te realiseren dat het niet alleen om de persoon gaat.

3. Vergeef jezelf

Iedereen maakt fouten. Misschien vind je dat je kleine of grote fouten gemaakt in je relatie en neem je dat jezelf kwalijk. Hou jezelf voor dat je ervan geleerd hebt en dat je dit soort fouten niet meer gaat maken in de toekomst. En als je ooit weer een nieuwe relatie wilt, dan doe je er goed aan om positief over jezelf te denken en jezelf te vergeven.

4. Wat voorbij is, is voorbij

Natuurlijk heb je herinneringen. Goede en slechte. Als het uit is heb je misschien de neiging om minder prettige herinneringen te overdenken. Wanneer ging het mis of wat ging er mis. Wat had je anders moeten of willen doen. Stop er mee. Het heeft geen zin. Het maakt je ongelukkig en je kunt er niks meer aan veranderen. De volgende keer dat je je betrapt op dat soort negatieve gedachten, verander je ze in positieve. Richt je blik op de toekomst en bedenk je wat je allemaal zou willen bereiken.

5. Verbreek alle contact

Ja, dat is natuurlijk niet makkelijk, maar wel nodig als je niet wil blijven hangen in het verleden. Ieder contact zal steeds weer herinneringen brengen en dat kan je nu niet gebruiken. Als je op een later moment zeker weet dat je echt over je ex heen bent en zonder negatieve gevoelens aan hem kan terugdenken, kan een beetje contact geen kwaad. Maar vrienden blijven met je ex is meestal geen goed idee.

6. Loslaten schept ruimte

Als je je ex niet kan loslaten dan sluit je als het ware de deuren voor een nieuwe relatie. Want hoe kan je een leuke nieuwe relatie opbouwen als je ex nog in je achterhoofd zit?

7. Eeuwig bestaat niet

Bedenk je dat niets in het leven voor altijd is. Een verliefdheid niet, een relatie niet en zelfs je leven niet. Dat klinkt niet zo vrolijk, maar het plaatst de dingen wel in perspectief. En dat herinnert je er misschien ook aan dat het zonde van je tijd is om vast te houden aan iemand waar je geen toekomst meer mee hebt.

  1. Weet je wanneer je echt los bent van je ex? Pas als je ‘nee’ kunt zeggen als hij zegt dat hij spijt heeft en vraagt of hij alsjeblieft bij je terug mag komen.

    Marjan

  2. helemaal mee eens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Ik kan mijn ex niet los laten na een relatie van 9 jaar ik woon al een paar jaar apart en heb nu ook onze woonplaats ingeruild voor een andere plaats dichter bij mijn kinderen .maar toch iedere keer als hij belt raak ik in paniek en wil ik terug rennen het is echt geen houden van dat weet ik zeker .
    kan het niet plaatsen wordt er zo moe van

  4. Ik kreeg scheiding van mijn man toen ik zes maanden zwanger van mijn tweede kind. We hadden alleen getrouwd voor een korte tijd en had een ander kind, die 1 jaar oud was. We hadden ruzie en ruzie non-stop sinds de dag dat ons eerste kind werd verwekt, geen liefde noch het vertrouwen van hem niet meer, zodat hij gescheiden. En al deze whiles, heb ik geprobeerd alle andere middelen om hem terug te krijgen, Ik heb ook geprobeerd een aantal verschillende spreuken uit andere landen, maar geen van hen kon Richard terug te brengen naar mij. Het was slechts Dr GOKO die mij verzekerd van een dringende 24 van zijn terugkeer naar huis, en hij mij verzekeren dat mijn man met mij zal zijn vóór 24 uur. Ik schrijf mijn dank en diepe dankbaarheid te bieden aan u voor het houden van uw beloften, en voor het gebruik van uw begaafde en grote mogendheden om mijn man terug naar huis om me te brengen .. Ik was zo blij om te weten dat u zijn gespecialiseerd in het herenigen Lovers. Ik had nooit gedacht, in mijn hele leven, dat ik zou schrijven om iemand te bedanken voor het gieten van een liefde spreuk op mijn huwelijk, maar die dag is aangekomen! Ik heb nog nooit gelukkig geweest in mijn leven, en ik voel me net als al mijn dromen is nu omgezet in realiteit. Dank u, Dr GOKO, voor mij te helpen door middel van de ergste momenten van mijn leven, voor zulk een geweldige spreukgebruiker, en voor het geven van mij een liefde spreuk die heeft mij zoveel vreugde. Als u zijn vermogen te twijfelen, geloof me. Je moet een kans. Het loont op manieren die je nooit zou zelfs voorstellen, contact met hem WhatsApp HIM 2348056398964 dank je wel meneer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.