Het is uit, verbroken relatie…

Of je nou zelf een eind hebt gemaakt aan de relatie of dat je gewoon aan de kant bent gezet, er zijn een paar dingen die je beter niet kan doen.

Een verbroken relatie is nooit een feestje. En iedereen moet zijn of haar eigen manier vinden om met een verbroken relatie om te gaan en het achter zich te laten. Vrouwen lijken nogal eens dezelfde fouten te maken waardoor ze alleen maar dieper in de put raken.

het is uit, relatie verbroken

1. Je eist een complete uitleg

Dat is vooral iets waar vrouwen nogal een handje van hebben. Je eist ‘closure’. Je wilt alles, maar dan ook echt ieder detail van het ‘waarom’ weten. Wat mankeerde er aan jou? Wat heb jij fout gedaan? Waarom ziet hij het niet meer zitten? Je maakt jezelf wijs dat je niet verder kan met je leven als je niet precies weet waarom het mis is gegaan en waarom hij tot de conclusie kwam om het de relatie te beeindigen?

Gevolg is vaak dat je alleen maar oud zeer oprakelt. Je hoopt misschien opbouwende kritiek te horen maar de kans is groot dat je dingen te horen krijgt die je niet wilt horen of waar je niks aan hebt. Bovendien, hoe meer je met je ex praat, hoe meer je in je hoofd weer met hem bezig bent en met je relatie die al voorbij is. Accepteer dat jullie niet bij elkaar pasten. Sluit het af voor jezelf en ga verder met je leven.

2. Je doet alles om contact te houden

Je SMS’t, je belt, je duikt op op plaatsen waar je weet dat hij is, je doet alles om contact te houden. En waarom? Omdat je hoopt dat hij van gedachten verandert, dat hij zich realiseert dat hij het mis had, dat hij je weer terug wil. Doe het niet, je bereikt het tegenovergestelde. Negeer hem. Heel misschien gaat hij je dan missen, maar reken er niet op.

3. Je volgt het leven van je ex via social media

Over het algemeen posten mensen vooral positieve ervaringen en gebeurtenissen op Facebook of Twitter of plaatsen ze leuke foto’s. Als ex zie je al die positieve berichten en je zou daar makkelijk uit af kunnen leiden dat je ex wel heel snel over je heen is, terwijl jouw leven nog in puin ligt. Maar laat je niet misleiden door al die blije boodschappen. Of beter, schrap je ex van je online ‘social media’ vriendenkring. Dat bespaart je een hoop ellende.

4. Je wijst je ex aan als ‘enige schuldige’

Het kan natuurlijk lekker opluchten om eens lekker los te gaan op je ex, om je vriendinnen te vertellen wat voor rotzak hij was en wat hij allemaal fout deed. Maar het is ook heel volwassen en heilzaam om je eigen aandeel in het mislukken van de relatie onder ogen te zien. Misschien heb je er wat aan in een volgende relatie.


5. Je zegt dat je erover heen bent en begint een nieuwe relatie

Dat is geen goed idee. Geef jezelf de tijd om je liefdesverdriet te verwerken. Het is niet eerlijk tegenover jezelf en ook niet tegenover je ‘nieuwe liefde’ die op deze manier geen eerlijke kans krijgt.