Alweer een mooi nieuw boek van Donna Hay.

Dit keer ligt de nadruk van de recepten op ‘easy’ en krijg je 135 recepten voor doordeweeks en in het weekend.

dhkRecepten

De recepten van Donna Hay zijn origineel, licht, fris en niet te ingewikkeld. Ze begint met recepten voor de doordeweekse dagen. Veel recepten met kip, pastarecepten, frittata, quiches. Dan volgen de weekend recepten met wat meer groot vlees gerechten, lasagne, Thais, soepen. Hierna volgt een hoofdstuk bijgerechten en salades om bij de doordeweekse of weekend recepten te serveren. Dan volgen nog gebak en koekjes en desserts. Achterin vind je nog een woordenlijst met uitleg over minder vaak voorkomende ingrediënten.

Restyle

Leuk zijn ook de restyle recepten waarbij ze een snelle variant of aanpassing geeft voor een recept.

Over het boek

Het is weer een mooi boek in de door haar bekende frisse lichtblauw-witte stijl. Een boek van groot formaat dit keer. Met pagina grote foto’s van ieder gerecht. Wat erg leuk is van dit boek en me heel erg aanspreekt zijn de bladen met stickers achterin met teksten als lekker, uitproberen en met dessert, doordeweeks, weekend enz. Handig om zo de recepten die je een keer wilt uitproberen of die goed bevallen te markeren.

Voorbeeld recept

Chocoladepannenkoeken

(voor 4 personen)

75 gram patentbloem
2 eetlepels cacaopoeder
45 gram bruine basterdsuiker
2 eetlepels fijne kristalsuiker
2 eieren
125 ml melk
1 theelepel vanille extract
30 gram ongezouten boter

vanilleijs en frambozen voor erbij

Verwarm de oven voor op 190 C. Verwarm een ovenvaste koekenpan (doorsnede 11 cm) 10 minuten in de oven. Draai bloem, cacao, beide soorten suiker, eieren, melk en vanille in een foodprocessor tot een glad beslag.

Smelt de boter in de hete koekenpan en verdeel hem over de bodem. Schep het beslag in de pan en laat 15-20 minuten bakken tot de pannenkoek gerezen is en aan de rand stevig aanvoelt.

Schep er voor het opdienen ijs en frambozen op.