sla het kookboek

SLA

SLA is een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten

In Amsterdam zijn er verschillende SLA-winkels. Winkels vol planten en ingericht met pure en natuurlijke materialen en gezonde gerechten. Goed idee. Want steeds meer mensen zijn op zoek om ‘lekker’ en ‘gezond’ te combineren. Ze serveren salades, soepen, sappen, hummus, warme dranken, biologische wijnen en bieren en verantwoorde zoete snacks. Veel van hun favoriete recepten staan in het boek SLA. Fijn, want niet iedereen komt dagelijks in Amsterdam. De recepten van Ida de Haart zijn allemaal suiker-, tarewe- en koemelkvrij.

Boodschappen, keukenkastje en ingrediënten

Lekker en gezond koken begint natuurlijk bij de boodschappen. Je krijgt een paar handige tips om verantwoord in te kopen plus een lijst van ingrediënten die handig zijn om in huis te hebben. En dat niet alleen, ook informatie waar je het beste inkopen doet en uitleg bij ieder wat minder gangbaar ingrediënt. Koken lukt niet zonder goed gereedschap, of maakt het in ieder geval een stuk leuker en makkelijker. Daarom wordt ook een lijst met handig keukengereedschap gegeven. Na nog wat basic know-how, recepten & technieken, b.v. hoe je groenten roostert en noten weekt en wat basisbereidingen van groenten (bietjes poffen, courgette spaghetti maken, enz.) zijn bijna de echte recepten aan de beurt. Eerst nog een stappenplan over hoe je een salade samenstelt. Handig!

salade

De recepten

De recepten beginnen met een paar van hun favoriete salades. Bij het tweede recept: “Vegan vegetable pad thai’, heb ik meteen een papiertje tussengelegd omdat ik die zeker wil maken. Maar er volgden nog veel meer salades die er heerlijk uitzagen. En niet allemaal vegetarisch, ook met vis en vlees. Hoofdstuk 2 gaat over dressings, onmisbaar bij een lekkere salade. Je krijgt recepten voor 16 dressings en er wordt bij elke dressing aangegeven bij welke soort salade deze past. Het derde hoofdstuk is gewijd aan hummus. De originele versie, maar ook variaties met ingrediënten als biet, doperwt, pompoen, zoete aardappel en zwarte bonen. In hoofdstuk 4 komen de soepen aan bod. Je krijgt hier recepten voor een paar uiteenlopende soepjes als Marokkaanse harira, geroosterde bloemkoolsoep en Tom Ka Phak met shitake bijvoorbeeld. In hoofdstuk 5 gaat het over snelle, warme gerechten. Je krijgt een paar smakelijke recepten waaronder die voor een rode curry. Sappen en smoothies komen aan bod in hoofdstuk 6.  En tenslotte hoofdstuk 7, zoet, met verantwoorde zoetigheden. De cupcakes, cheesecake en taart zijn gezoet met Medjouldadels.

Het boek

Het boek is mooi uitgevoerd met bij ieder recept een mooie foto. Er verschijnen de laatste tijd natuurlijk veel boeken met gezonde recepten, maar dit is een boek dat meteen aanspreekt. Leuke algemene informatie voorin het boek. Recepten van lekkere gerechten, sommige zijn snel te maken, voor andere moet je echt de tijd nemen.

Meer info vind je op: ilovesla.com

[bol_product_links block_id=”bol_55797ad577ffa_selected-products” products=”9200000040653510″ name=”sla” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]