Powerfood deel 2 van Rens Kroes met pure recepten voor een happy & healthy lifestyle.
Na haar eerste succesvolle boek Powerfood komt Rens Kroes met een nieuw boek met meer lekkere en vooral gezonde recepten. Dit keer geïnspireerd op haar lievelingsgerechten afkomstig van twee plekken waar ze van houdt: Friesland en New York. Je kunt het boek zien als een uitbreiding van haar eerste boek. Je krijgt veel nieuwe recepten en variaties maar het is verder wel vergelijkbaar met haar vorige boek. Bevielen de recepten uit haar vorige boek je? Dan zullen de gerechten in het nieuwe boek je ook vast bevallen, want de meeste recepten zien er weer erg lekker uit. Zo heeft ze een gezonde versie van bijvoorbeeld pepernoten, ontbijtkoek, kokosmakronen, pad thai, pizza en spring rolls opgenomen, maar dan helemaal gezond natuurlijk.
De recepten
De indeling is ook vergelijkbaar met het vorige boek en verdeeld in ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets en drinks. Alleen de spreads zijn in dit nieuwe boek vervangen door toppings. En onder toppings vallen smeersels als pesto, hummus, curry en dressings voor salades. Als ingrediënten gebruikt ze weer veel kruiden, zaden, noten groenten en fruit, amandelmeel, rijstmeel, boekweitmeel en kokosolie. Als zoetstof medjooldadels, honing, kokosbloesemsuiker of een combinatie ervan. Rauw cacaopoeder doet ze zowel in haar koude als in haar warme gerechten. Het is eigenlijk een beetje zonde en onnodig duur om rauwe cacaopoeder te gebruiken en vervolgens op 180 graden te gaan bakken.
Opzet van het boek
Qua opzet en stijl lijkt het boek erg op haar vorige. Prima, want dat zag er goed uit. Tussen de gerechten staan ook weer veel foto’s van Rens. Ook leuk, zeker als het foto’s zijn die met koken of eten te maken hebben, want ze ziet er goed uit en lijkt nog ‘happier’ dan in haar vorige boek. Alleen die foto’s in onderboek heb ik wel even gezien.
Voorbeeld recept
Dit lijkt me bijvoorbeel een erg lekker en makkelijk recept.
Sweet Chicken Salad
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
300 gram biologische kipfilet
1 tl geelwortelpoeder (kurkuma)
2 tl kerriepoeder
snufje zeezout en zwarte peper
1 tl knoflookpoeder
2 middelgrote zoete aardappelen
250 gram sperziebonen
kokosolie om in te bakken
Voor de dressing:
2 el biologische mayonaise
1 tl honing
1 tl mosterd
1 tl balsamico azijn
2 el extra vierge olijfolie
Bereiding
- Spoel de kipfilets schoon en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes in een kom en bestrooi ze met geelwortelpoeder, kerriepoeder, zeezout, zwarte peper en knoflook en laat 10 minuten marineren.
- Schil ondertussen de zoete aardappel. Kook de (zoete) aardappel en de sperziebonen in water, elk in een eigen pan, gaar. Bak de kip met de theelepel kokosolie op laag vuur gaar.
- Doe daarna alles in een grote schaal en laat afkoelen.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. (Als tip staat er bij deze apart te bewaren als je hem meeneemt).
- Heerlijk om mee te nemen in een lunchbakje of als avondsalade. En vergeet de dressing niet er overheen te doen.
- 176 pagina’s – Unieboek Spectrum – juni 2015
[bol_product_links block_id=”bol_558020d17a914_selected-products” products=”9200000040709830″ name=”pf” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]