Een boek met 40 recepten van de beste foodtrucks van Nederland.

foodtrkFood festivals zijn populair. Zoals de Trek festivals waarbij een caravaan van foodtrucks van festival naar festival trekken. De food festivals zijn vrolijke bijeenkomsten met muziek, theater en natuurlijk veel lekker eten. Foodtrucks zijn ware restaurantjes op wielen die ter plaatse met hun eigen bijzondere ingrediënten en recepten hun gerechtjes serveren. De lekkerste 40 recepten zijn verzameld in dit Food Truck Kookboek.

Zomers

Het is een boek dat de gezellige, zomerse sfeer van de festivals uitstraalt en dat combineert met originele recepten. Het boek begint meteen al goed, met recepten van de Wentelteefjes. Want ook de namen van de Foodtrucks zijn vaak al heel leuk. Zoals de Pieper mobiel, Ik smelt voor jou met biologisch ijs, De Dames van het verboden fruit met lekkere verse sapjes en de Geflipte kippen bijvoorbeeld. Bij de recepten vind je ook een toelichting van de foodtruck en de mensen erachter. 

Bijzonder

Maar naast de leuke foto’s, tips en toelichtingen vind je in heb boek vooral veel lekkere recepten. Recepten voor kleine gerechtjes, maar ook voor complete maaltijden. Burgers, broodjes, saté, pannenkoeken, curry’s, kroketten, pizza, spring rolls maar dan wel op een bijzondere manier bereid of met een bijzonder ingrediënt, zoals de Insect Spring Rolls van De microbar, bereid met meelwormen.

Het Food Truck kookboek is een boek om lekker in te bladeren, te lezen en om uit te koken. Je krijgt inspiratie en zin om er meteen zelf mee aan de slag te gaan.

Voorbeeld recept

Eén van de weinige zoete gerechten uit het boek van Madame Cocos.

Kokoscakejes met pure chocolade

Nodig:

200 gram gemalen kokos plus evt. extra
85 gram suiker
150 gram pure chocoladedruppels
100 gram amarenakersen uit blik met sap, evt. extra kersen
2 eieren, geklutst
150 gram pure chocolade (70%) in stukjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

en in een kom de kokos met de suiker. Voeg de chocoladedruppels toe en daarna de amarenakersen. Voeg een scheutje van het kersensap toe. Doe de eieren erbij en kneed het geheel tot een kleverig deeg.

Schep met een ijsboltang telkens wat deeg uit de kom. Druk het deeg goed aan zodat je een platte onderkant krijgt. Leg de rondjes met iets tussenruimte op het bakpapier.

Bak de cakejes in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Doe intussen de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze boven een pan met een laagje kokend water. Smetl al roerende de chocolade.

Laat de kokoscakejes 10 minuten afkoelen. Leg een nieuw stuk bakpapier klaar doop de cakejes vervolgens met de onderste helft in de chocolade en lag ze op het bakpapier Laat afkoelen in de koelkast totdat de chocolade hard is. Garneer de cakejes eventueel met een extra kers of wat gemalen kokos.