detox kitchen groente

Detox kitchen groenten

Detox kitchen groenten is een boek van Lily Simpson. Het is een boek met verse en gezonde recepten zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker.

Gezond eten is belangrijk om fit, slank en gezond te blijven. Maar wat eet je dan? Gezond eten vraagt om andere ingrediënten en een andere manier van klaarmaken. Gelukkig zijn er boeken als Detox Kitchen Groenten, vol met gezonde recepten zodat je inspiratie kan opdoen.

Groenten

Detox kitchen groenten is een boek met groenten in de hoofdrol. Na een korte inleiding over gezondheid, koken met groenten en het vullen van de voorraadkast worden groenten stuk voor stuk behandeld. 

Eerst volgt een korte beschrijving van de groenten en de voedingswaarde ervan. Daarna volgen een aantal recepten met die groente. Op deze manier worden ruim 30 groenten besproken.

Geen zuivel, tarwe en toegevoegde suikers

Als je geen zuivel, tarwe en suiker gebruikt, dan worden de mogelijkheden beperkt. In de recepten wordt wel gebruik gemaakt van ingrediënten als quinoa, eieren, rijstmelk, fruit, honing, noten, zaden, kikkererwtenmeel, tarwevrije bloem en verse kruiden. 

Detox kitchen groenten

Over het boek

Detox Kitchen Groenten is een mooi boek om te zien. De recepten zien er smakelijk uit en veel van de recepten zijn voorzien van een mooie grote foto. En gelukkig blijkt ook hier dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Er staan heerlijke salades, soepen, sauzen en dips. Maar ook zoete snacks zoals wortelmuffins en de courgettecake. Zie het recept als voorbeeld hieronder.

Van Lily Simpson verscheen eerder De Detox Kitchen Bible.

Courgettecake

kokosolie voor het invetten
3 eieren
1 dl koolzaadolie
70 gram kokosbloesemsuiker
300 gram courgettes
250 gram glutenvrije bloem
1 tl kaneelpoeder
1/2 tl geraspte nootmuskaat
1/2 tl glutenvrij bakpoeder
1 vanillestokje, gesplitst en merg eruit geschraapt
100 gram pecannoten, grof gehakt
2 el gele rozijnen

Voor het glazuur

200 gram kokosyoghurt
geraspte schil en sap van 1 limoen
1 el ahornsiroop
1 tl vanillepasta

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een klein bakblik in.
  2. Breed de eieren boven een grote kom. Klop de koolzaadolie en de kokosbloesemsuiker erdoor tot een lichte en luchtige massa ontstaat. Meng de geraspte courgettes er grondig door. Zeef de bloem erbij samen met de kaneel, de nootmuskaat en het bakpoeder en schep alles met een grote metalen lepel door elkaar. Voeg het vanillemerg de gehakte pecannoten de rozijnen toe en meng deze goed door.
  3. Doet het mengsel in het beklede broodblik. Bak het 35-40 minuten tot het goudbruin is en zacht aanvoelt als je er erop drukt maar wel gaar is (een satéprikker die je erin steekt moet er schoon uitkomen). Laat de cake afkoelen. 
  4. Doe alle ingrediënten voor het glazuur in een grote kom en klop ze door elkaar. Zet het glazuur 20 minuten in de koelkast om op te stijven. 
  5. Haal de afgekoelde cake uit de vorm. Schenk het glazuur erover en snijd de cake in plakken.