Wat is gezondheid en hoe ga je ook echt gezond worden?

Mensen denken vaak bij gezondheid aan mensen die niet te dik zijn. Verder zijn sterk en fit zijn ook tekenen van een goede gezondheid. Voor veel mensen lijkt het echter een hele opgave zo’n dergelijk leefstijl te bereiken. Zo kan het aanpakken van overgewicht bijna onhaalbaar lijken, terwijl het met de juiste tools binnen handbereik ligt. Maar hoe bereik je dit dan?

We gaan je naast helpen afvallen ook tips geven hoe je gelukkiger en gezonder kunt leven. Pas deze 5 tips toe en je leven zal ten goede veranderen.

Lees dit artikel dus ook door, wanneer je niet te dik bent. Het zijn nuttige tips die je helpen een gezonde leefstijl aan te houden!

Waarom is voeding (eten én drinken) zo belangrijk?

Wat je eet en drinkt speelt een belangrijke rol in hoe gezond je bent. Neem je continue de verkeerde voeding tot je, dan zal je op den duur dikker en ongezonder worden. Doe je het tegenovergestelde door gezond te eten en drinken, dan merk je dit ook heel snel. Je blijft beter op gewicht en voelt je veel energieker.

Hierbij speelt voldoende onbewerkte voeding een grote rol. Door dagelijks voldoende groente en fruit te eten ben je al goed bezig. Maar ook het drinken van voldoende water (2 liter per dag is aanbevolen) wordt je steeds gezonder. Het is de meeste pure vorm van drinken die je kunt nemen.

De juiste voeding speelt een grote rol tijdens afvallen en op gewicht blijven en om gezond te zijn en blijven. Begin daarom vandaag nog met kritisch te kijken naar wat je eet en drinkt en combineer dit met een actievere leefstijl.

5 tips voor een gezonder leven

Om je een beetje op weg te helpen laten we je hieronder een 5-tal tips zien. Je kan ze allemaal toepassen, of enkel die van toepassing zijn op jou!

1. Overgewicht te lijf gaan

planning fitness
Schrijf het op

Ben je te dik? Dan weet je dit wel, of kun je bij twijfel onderzoeken of dit echt zo is. Belangrijk is om er gelijk werk van te maken. Te veel mensen hebben serieus overgewicht, dat uiteindelijk alleen maar groter wordt. Het is dus zaak hier iets aan te doen.

Eerst moet je erachter komen hoeveel jij eet per dag door het op te schrijven. Vervolgens ga je hier 500 calorieën onder zitten, om te kijken of je hiermee afvalt. Neem ook minder snelle koolhydraten (suikers), deze belemmeren het afvallen. Drink water in plaats van frisdranken en eet veel groenten en andere onbewerkte voeding.

Voor doelgericht afslanken kun je ook kijken op verantwoord-afvallen.nl met specifieke afvallen tips.

2. Meer aan lichaamsbeweging doen

Meer aan lichaamsbeweging doen is altijd goed, niet alleen tijdens het afvallen. Natuurlijk gaan je stofwisseling en vetverbranding omhoog, waardoor je onnodige kilo’s opgeslagen lichaamsvet zal gaan verliezen. Maar lichaamsbeweging is ook goed voor je gezondheid!

Denk hierbij aan teamsporten, zwemmen, kickboksen, bodybuilding en fitness of aan gewoon simpel meer fietsen en wandelen. Je hoeft niet per definitie de sportschool in te duiken (beter van wel), maar kan ook beginnen met actiever te zijn in dagelijkse dingen. Neem bv. de fiets naar je werk en niet de auto!

Begin je net met sporten, bouw het dan wel op om blessures te voorkomen. Het is niet de bedoeling dat je gezonder probeert te worden, maar door een blessure de komende maanden niet kan sporten. Wees slim en train idem dito!

3. Maak tijd voor de leuke dingen in het leven

Ga meer met je vrienden op stap en onderneem leuke uitjes, of spendeer tijd met je familie. Doe ook meer met je hobby’s of wees avontuurlijk. Doe dingen waar je gelukkig van wordt of een kick van krijgt. Deze hebben een positieve uitwerking op je gezondheid, geven je meer zelfvertrouwen en bezorgen je minder stress.

4. Persoonlijk ontwikkeling en ambities

Leer elke dag iets nieuws en werk aan je persoonlijke ontwikkeling. Leer een andere taal, lees boeken, verdiep je in bepaalde onderwerpen of neem muzieklessen. Door dit te doen zal je ook meer geluk ervaren en word je steeds slimmer. Dit geldt op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Met voldoende kennis op zak, kan je meer verdienen. Meer verdienen, betekent meer financiële vrijheid om dingen te doen die je leuk vindt.

Iedereen heeft een of meerdere passies, volg deze allemaal en je zal veel gelukkiger door het leven gaan.

5. Gezond voedingspatroon aanmeten

olijfolie

Zoals je weet is voeding heel belangrijk en speelt het een significante rol voor je gezondheid. Ben jij op een goed gewicht en is afvallen dus niet nodig? Neem dan evengoed eens door wat je allemaal op een dag eet en drinkt. Het kan zomaar zijn dat hier veel ongezonde voeding tussen zit. Op den duur heb je hier niks aan en loop je ook het risico, stukje bij beetje dikker te worden.

Eet gezond, gevarieerd en kleurrijk. Neem voldoende groente per dag en eet 1 tot 2 stuks fruit. Drink veel water en beperk andere dranken (doe dit bv. alleen op een feestje of andere gelegenheden). Gebruik ook gezonde vetten en bak bv. met olijfolie.

Het zijn allemaal kleine dingen, van sommige merk je niet eens echt dat je ze veranderd. Maar ze hebben wel een positieve uitwerking op je gezondheid!

Gezonder en gelukkiger leven!

Nu je weer wat slimmer bent, kun je deze tips gelijk in de praktijk brengen en gezonder worden.

Nieuwsbrief