Presence door Amy Cuddy

In dit boek gaat het over hoe je onverschrokken je grootste uitdagingen kan aangaan.

Het boek Presence, geschreven door Amy Cuddy, is voor iedereen die het idee heeft dat hij of zij niet altijd tot zijn recht komt op het goede moment. Dus als je een sollicitatiegesprek hebt of een andere spannende gebeurtenis. Door angst of onzekerheid lukt het je dan niet om zo over te komen als je bent of als je graag zou willen. Je laat dan geen goede indruk achter en jij blijft zitten met een gevoel van falen.

presKracht of machteloosheid

Iedereen wil zich krachtig voelen, vooral in situaties waarin je je onzeker voelt. Amy Cuddy laat zien dat door een andere krachtige lichaamshouding (voorbeelden vind je in het boek) aan te nemen je de hoeveelheden testosteron (assertiviteitshormoon) en cortisol (stresshormoon) al binnen een paar minuten kan veranderen. Ook al voel je je niet zo, het aannemen van een powerpose, maakt je sterker. En als je dat maar lang genoeg volhoudt dan word je uiteindelijk wat je uitstraalt.

Amy Cuddy

Amy Cuddy is sociaal psycholoog en schrijft uit ervaring. Ze is bekend van haar TED-talk over power poses, waarin ze uitlegt hoe belangrijk je lichaamstaal is voor hoe anderen over je denken. In het boek schrijft ze uitvoerig over wetenschappelijke onderzoeken op dit gebied, maar ook over persoonlijke ervaringen van haarzelf en mensen in haar omgeving. Het boek is interessant, is prettig geschreven en leest lekker weg.

 

[bol_product_links block_id=”bol_56d453df85321_selected-products” products=”9200000051833326,9200000055057003″ name=”pr” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”750″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *