Het Pioppi dieet, vernoemd naar een plaatsje in Italië, is de laatste tijd heel populair geworden. ‘Eet lekker, val af en voel je goed’. Dat is het motto van het Pioppi dieet. Het dieet is gebaseerd op de Mediterrane voedingsgewoonten, maar dan wel zonder pizza en pasta. Het is de bedoeling dat je alleen pure producten eet, goede vetten en weinig koolhydraten. En één dag in de week het ontbijt en de lunch helemaal overslaat.
De Pioppi levensstijl
Om de goede dingen te eten en te kunnen variëren is een kookboek natuurlijk wel handig. Het Pioppi kookboek staat vol tips en recepten. Het begint natuurlijk met in het kort nog eens kort uit te leggen van de Pioppi levensstijl precies inhoudt. In het hoofdstuk erna krijg je en lijstje van favoriete ingrediënten. Daarna zijn de handige weekmenu’s aan de beurt.
Vier weekmenu’s
In het boek staat een schema van vier complete weekmenu’s. Dus met ontbijt, lunch en avondeten. En van alle gerechten krijg je het recept. De recepten zijn ingedeeld in lunch-, ontbijt, en avondmaaltijd. De basis- en bijgerechten worden apart behandeld.
Wat eet je dan zoal?
De gerechten zien er allemaal heel smakelijk uit. Veel gebruikte ingrediënten zijn groenten, fruit en noten, eieren, vis en magere vleessoorten. Ook salades en soepen lijken favoriet. Aardappelen, brood en pasta worden weinig gebruikt maar er zijn wel veel soorten groentepuree.
Dat je best lekker kan eten, blijkt wel uit het onderstaande recept uit het boek:
Pad thai met kip & eiernoedels
4 personen
Voor de eiernoedels
- 6 eieren
- 50 ml slagroom
- zout
Voor de pad thai
- 400 kipdijfilet
- 2 lenteuitjes
- 3 cm gember
- 1 teentje knoflook
- kokosolie om in te bakken
- 2 eetlepels tamari of sojasaus
- 2 courgettes
- 2 wortels
- 50 gram sesamzaad
- 100 gram taugé
- handje koriander
voor de dressing
- 2 eetlepels tahin
- 5 eetlepels water
- 1 eetlepel tamari of sojasaus
- sap van 1 limoen
Verwarm de oven voor op 160 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop voor de eiernoedels de eieren los in een kom met de slagroom en het zout. Giet het eimengsel op het bakpapier en smeer het uit tot een gelijkmatige dunne laag. Bad gedurende 15 minuten in de oven en laat even afkoelen. Snij er dan dunne reepjes van. Dit zijn de eiernoedels.
Snijd in de tussentijd de kip in stukjes. Snijd de lente-ui en gember fijn. en pers de knoflook. Smelt de kokosolie in een grote koekenpan en voeg kip, gember, lente-ui, knoflook en tamari toe. Bak gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
Snijd de courgette en wortel in kleine stukjes Voeg deze en de sesamzaadjes toe aan de pan. Zet het vuur hoger en bak enkele minuten tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn. Voeg op het laatst de eiernoedels en taugé toe en bak één minuut mee. Schep voorzichtig om.
Maak de tahini-dressing door alle ingrediënten te mengen. Verdeel het gerecht over vier borden. Serveer met fijngesneden koriander en besprenkel met de dressing.