De voordelen van de e-sigaret

Je kunt er eigenlijk niet meer omheen! De e-sigaret krijgt steeds meer vaste voet aan de Nederlandse bodem. Doordat veel mensen van de traditionele sigaret overstappen op de e-sigaret, kun je eigenlijk wel stellen dat de e-sigaret echt als goed alternatief op en als vervanging van de traditionele sigaret wordt gezien.

Verdampen in plaats van verbranden

De e-sigaret heeft het grote voordeel dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen, mits er gekozen wordt voor de variant met nicotinevrije vloeistof. Middels de e-sigaret vindt er verdamping plaats van een vloeistof in plaats van verbranding van tabak en aanvullende stoffen. De vloeistof in de e-sigaret wordt verhit tot een kookpunt, waardoor damp ontstaat die u inhaleert. Groot voordeel hierbij is dat u zelf kunt kiezen of je met of zonder nicotine wilt dampen.

Keuzevrijheid

Zeker voor mensen die geleidelijk van hun nicotineverslaving af willen komen is dit een zeer geschikte methode. Mensen die wel willen roken, maar niet het lichaam willen blootstellen aan nicotine is dit ook een enorme uitkomst. Zo zijn er de afgelopen jaren diverse smaakjes en aroma’s op de markt verschenen en is er op het gebied van de e-sigaret werkelijk voor ieder wat wils.

e-sigaret

Geurloze damp

Nog een bijkomend voordeel van de e-sigaret is dat deze een vrijwel geurloze damp produceert. Hierdoor blijft niet alleen je eigen kleding vrij van ongewilde geurtjes, maar heeft ook je omgeving veel minder hinder van jouw liefhebberij om af en toe een lekkere e-sigaret te laten dampen.

Handig en compact

Je hoeft niet bang te zijn als je lekker in bed ligt te roken met je e-sigaret. Wanneer je in slaap valt hoef je niet meer angstig te zijn dat het hele huis in mum van tijd in de brand staat. Ook hoef je als je op pad gaat niet aan twee dingen te denken, maar slechts aan het meenemen van je e-sigaret. Geen pakjes en aansteker dus meer in je zakken, maar gewoon je eigen e-smoker. Smerige asbakken met peuken hoort bij gebruik van de e-sigaret tot het verleden.

Kosten

De kosten van de e-sigaret ligt vele malen lager dan de traditionele sigaret, die natuurlijk van alle kanten belast wordt met de steeds meer toenemende accijnzen. Redenen genoeg om dus direct over te stappen op de e-sigaret en op deze manier vrolijk en vrij lekker te kunnen blijven dampen.