executive search

Wat zijn de voordelen van een executive search bureau?

De dynamische wereld waarin je werkt vraagt om een professionele aanpak. Je bent operationeel in het topsegment van de Finance, Tax en Treasury markt. Dat doet je op grote schaal als multinational, of als kleine gespecialiseerde onderneming. Je klanten stellen hoge eisen aan je, en daarbij heb je ook specifieke wensen en doelen bij het aannemen van je personeel. Maar vakkundig personeel is vaak lastig te vinden. En het kost tijd om de sollicitatieprocedure op een efficiënte manier te doorlopen, waarbij je aan het eind zeker wilt zijn van een positief resultaat. Een executive search bureau neemt je de last uit handen en vindt de perfecte medewerker voor je vacature.

Executive search

Het vinden van een geschikte kandidaat voor uw vacature is niet altijd eenvoudig. Zeker niet omdat veel deskundige mensen, die heel geschikt zouden zijn voor de functie binnen je bedrijf, al een vaste baan hebben. En als zij niet actief op zoek zijn naar een baan, dan is het mogelijk dat zij de vacature die je heeft niet eens zullen lezen. Limesearch beschikt over een uitgebreid netwerk binnen de branche en weet dus waar ze moet zijn als het gaat om het vinden van de geschikte kandidaten. Hierbij ligt de focus op eindverantwoordelijke posities en lijn- en stafmanagement. Het salarisniveau dat van toepassing is varieert van € 70.000,00 tot € 300.000,00. Je kunt hierbij denken aan functies als Finance Director, Divisie Controller, Business Development Manager, M&A Manager, Audit Manager, Corporate Controller, Financial Controller, Tax Manager of Treasury Director.

De werkwijze van executive search bureau

Het voordeel van executive search bureau is dat je zeker bent van een persoonlijke begeleiding tijdens het hele sollicitatieproces. Dat betekent concreet een aantal dingen:

  • De opdracht die je aan het bureau geeft heeft de onverdeelde aandacht van de consultant. Je hebt dus een eigen aanspreekpunt en de consultant is volledig op de hoogte van het sollicitatieproces. Dat zorgt niet er niet alleen voor dat je je vragen direct bij je contactpersoon kwijt kunt, je bent ook verzekerd van optimale betrokkenheid en motivatie bij het zoeken naar de geschikte kandidaat.
  • Expertise staat bovenaan. De consultants en partners van een executive search bureau zijn volledig op de hoogte van de markt waarin je werkzaam bent. Ook verplaatsen zij zich in je, als klant en werkgever. Hierdoor zijn zij in staat de kandidaten op hun competenties te beoordelen en in te schatten of zijn niet alleen qua vakkennis, maar ook qua persoon in uw bedrijf passen.
  • Heldere communicatie. Als je een sollicitatieproces aan een bureau toevertrouwt, wil dat niet zeggen dat je niet meer betrokken wilt zijn bij de voortgang en ontwikkeling. Om die reden houdt een executive search bureau je altijd op de hoogte van de stappen die gemaakt worden. Aan de hand van een transparante rapportage word je volledig op de hoogte gehouden.

Begeleiding en coaching

Het invullen van een vacature kan in sommige situaties ook intern opgelost worden. Als je iemand hiervoor op het oog heeft binnen je bedrijf, of je medeweker heeft de ambitie een bepaalde positie te vervullen, dan kan een executive search bureau dit ook begeleiden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *