zakelijke lening aanvragen

Wanneer kan je een zakelijke lening aanvragen?

Wil je als ondernemer investeren in jouw bedrijf, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Dan kun je een zakelijke lening aanvragen. Deze financieringsvorm leent zich vooral voor langlopende investeringen. Je krijgt het geld in één keer op jouw rekening gestort, waardoor je er een grote uitgave mee kunt financieren. Lang niet iedere ondernemer kiest voor een zakelijke lening. Dit komt vooral doordat niet iedereen hier bekend mee is. Zo weet menig ondernemer bijvoorbeeld niet wanneer zij een zakelijke lening kunnen  aanvragen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou in welke gevallen een zakelijke lening uitkomst biedt.

Uitbreiding van jouw bedrijf

Als zelfstandig ondernemer streef jij groei na. Groei is immers een teken dat het goed gaat met jouw bedrijf. Is jouw bedrijf de afgelopen jaren flink groter geworden? Dan ontkom je mogelijk niet aan uitbreiding. Je kunt er in dat geval voor kiezen om het huidige bedrijfspand uit te breiden. Dit doe je bijvoorbeeld door een stuk bij te bouwen. Is dit op de huidige locatie niet mogelijk? Of zie je niets in uitbreiding van het huidige pand? Dan kun je ook een nieuw pand betrekken.

Of je nou voor uitbreiding of verhuizen kiest, beide opties kosten jou flink wat geld. Sommige bedrijven hebben genoeg eigen vermogen om dit uit eigen zak te betalen. Helaas gaat dit lang niet voor ieder bedrijf op. Ontbreekt het jou ook aan de financiële middelen om uit te breiden? Dan biedt een zakelijke lening uitkomst. Voordat je voor deze financieringsvorm kiest, moet je wel weten of jij genoeg kunt lenen. Gelukkig kun jij tegenwoordig makkelijk en snel een bedrijfsfinanciering berekenen. Hierdoor weet je binnen de kortste keren of je genoeg geld kunt lenen om jouw bedrijf uit te breiden.

Nieuwe machines en/of voertuigen

Veel ondernemers denken dat zakelijk financieren alleen mogelijk is voor uitbreiding van een bedrijf. Dit is een misvatting. Je kunt namelijk ook zakelijk geld lenen om te investeren in innovaties. Hierbij kun je denken aan nieuwe machines en/of voertuigen. Dergelijke zaken kosten vaak veel geld, waardoor niet ieder bedrijf in staat is ze op eigen kracht te kopen. Om te voorkomen dat jij het met oude, versleten machines en/of voertuigen moet doen, kun je zakelijk geld lenen. Bij een zakelijke lening ontvang je het gewenste bedrag op jouw rekening, waardoor je er direct de gewenste aankoop mee kunt doen.

Hoe werkt een zakelijke lening?

Wil jij zakelijk geld lenen om jouw bedrijf uit te breiden of om machines en/of voertuigen te kopen? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd hoe een zakelijke lening precies werkt. Jij moet allereerst een geldverstrekker vinden. Je kunt je richten tot een bank, maar ook tot een online geldverstrekker. Voordat jij de lening afsluit, spreek je een aantal zaken af met de geldverstrekker. Zo bespreken jullie het bedrag dat je leent en de looptijd van de lening. Ook wordt de rente voor de gehele looptijd van de lening vastgezet. Je lost een zakelijke lening af door maandelijks geld terug te betalen. Hierdoor heb jij de lening aan het einde van de looptijd – inclusief rente – terugbetaald en is jouw schuld afgelost.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *