besparen

De snelste manieren om je energierekening te verlagen

Als je de energierekening wilt verlagen, ga je niet snel een stuk minder wassen.

Daarbij ga je vast ook niet minder douchen. Korter douchen helpt wel maar dan moet je wel heel vaak, veel korter douchen om het effect terug te zien. En met de was buiten ophangen gaan we de oorlog ook niet winnen…

Kan het efficiënter? Zijn er ook manieren waarmee je sneller en meer bespaart op je energierekening? Wees gerust, die zijn er. We geven een aantal voorbeelden.

1. Glas met hoog rendement

Heb je nog geen dubbel glas? Heel snel doen! Maar ook als je glas nog niet aan vervanging toe is kan HR (Hoog Rendements) glas al rendabel zijn. Je hebt de varianten HR+, HR++ en HR +++ glas. Deze laatste twee zijn vaak iets duurder om te plaatsen maar dan is je besparing ook groter.

2. Vloerisolatie

Vooral als je een kruipruimte hebt is dit een veel makkelijker klusje dan mensen denken. Er zijn verschillende partijen die een speciale folie aan de vloer bevestigen waardoor deze geïsoleerd wordt door de stilstaande lucht. Ook kun je isolatiemateriaal in de kruipruimte laten spuiten maar hierbij gaat er vaak nog wat warmte verloren.

zonnepanelen3. Neem zonnepanelen

Dat is wel een investering maar uiteindelijk is het rendement hoger dan op een gemiddelde spaarrekening. Weet je dat je langer in de huidige huis blijft wonen en is je dak geschikt voor panelen? Dan is het zeker de moeite waard deze optie eens serieus te bekijken. Check daarbij ook de huidige BTW-teruggave mogelijkheden.

4. Vervang de CV-ketel

Inderdaad, ook dit voorbeeld vergt een investering maar levert je ook een grote besparing op! Vooral als je een oude en onzuinige cv-ketel hebt kun je met een vervanging naar een zuinige HR-ketel veel geld besparen. Daarbij kun je het energielabel van je woning verbeteren.

5. Vergelijk verschillende energieleveranciers

Alle mogelijkheden die er zijn, van de was buiten drogen tot goede isolatie aanbrengen in je huis gaan je allemaal helpen om je energierekening te verlagen. Toch is er nóg een manier, die je binnen 5 minuten wel honderden euro’s op je energierekening kan besparen. Namelijk; overstappen van leverancier.

Maak maar eens een vergelijking op een vergelijkingswebsite zodat je ziet wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is. Je zult zien dat energieleveranciers op deze websites voordelige tarieven aanbieden waar jij van kunt profiteren. Daarbij geven ze ook nog welkomskortingen. Door jaarlijks te vergelijken en over te stappen zorg je dat je niet teveel gaat betalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
beleggen of sparen
Beleggen of sparen? Zo maak je de goede keuze