pakket versturen

Goedkoper zakelijke pakketten versturen

Als je bedrijf of organisatie af en toe een keer een pakket verstuurt, zijn de verzendkosten niet echt een issue. Wanneer je een paar keer per week tot iedere dag pakketten verstuurt, dan doe je er goed aan om de prijzen van de vervoerders te vergelijken. Een paar euro per verzending besparen tikt behoorlijk aan. Soms betaal je minder voor een langere doorlooptijd, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Bekijk goed wat je wilt en laat je informeren.

Hoe bespaar ik op mijn pakketkosten?

De kosten die gemoeid zijn bij het verzenden van een pakket zijn natuurlijk niet alleen afhankelijk van het tarief, er zijn nog andere zaken waar je aan kunt denken:

  • Recycle de verpakkingsmaterialen:

Steeds meer bedrijven kiezen voor hergebruik, hiermee besparen ze kosten en het is goed voor het milieu. Er zijn hele mooie manieren om een verpakking opnieuw te gebruiken, het kan er dus prima en professioneel uitzien.

  • Verpak zo compact mogelijk:

De verzendkosten van een pakket worden niet enkel bepaald door het gewicht, maar ook door de afmetingen. Compacter verpakken kan ervoor zorgen dat je binnen een afmetingenrange blijft en daardoor minder betaalt.

  • Vergelijk de vervoerders:

Echt goedkoop een pakket verzenden doe je door te kiezen voor het voordeligste tarief. De voordeligste prijs kan afhangen van de regio, het gewicht, omvang en andere factoren. Met een vergelijking heb je altijd de goedkoopste verzendkosten voor jouw specifieke zending.

  • Bundel grote aantallen:

Heb je een webshop of een groothandel dan gaan er veel pakketjes de deur uit. Het kan lonen om deze te bundelen en zo in grote oplage te versturen.

Tarieven vergelijken

De Nederlandse vervoerdersmarkt kent steeds meer concurrentie en dat is goed voor de prijzen. Ze willen jou allemaal als klant, dus ze proberen hun tarieven zo laag mogelijk te houden. Inmiddels kan je kiezen uit ruim 20 vervoerders. Per bestemming en grootte van het pakket kan een andere vervoerder weer voordeliger zijn. Kies dus wijs, vergelijk en bespaar geld.

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
holding constructie
De holding constructie