besparen op printer cartridge

Geld besparen met gerecyclede printer cartridges?

Hoe kan je geld besparen met gerecyclede printer cartridges?

Vrijwel iedereen beschikt over een pc, laptop of ander elektronisch apparaat waarmee hij veel in de online wereld vertoeft. Er is bijna geen bedrijf denkbaar dat niet gebruik maakt van computertechnologie. De personal computer heeft in ongeveer veertig jaren tijd een enorme impact gehad op de manier waarop we zaken doen en communiceren. Daarnaast heeft het vele industrieën ingrijpend veranderd. Denk maar aan de invloed van het downloaden op de entertainmentindustrie, of de bedreigingen van het 3D-printen op zaken als intellectueel eigendom. Of veel dichter bij huis, de invloed die de ontwikkeling van digitale camera’s en foto-printers heeft op de manier waarop we nu met fotografie omgaan. Naast de personal computer of laptop heeft vrijwel elk huishouden de beschikking over randapparatuur als een printer.

De opkomst van printers

We gebruiken ze niet alleen zakelijk, om documenten te printen en ze vervolgens op te bergen. Steeds vaker zien we dat ook schoolgaande kinderen hun werkstukken niet meer met de hand uitschrijven, maar op netjes uitgeprinte vellen papier, vaak in de vorm van een boekwerkje, moeten inleveren. Vakantiefoto’s drukken we af op glossy fotopapier en heel vaak nemen we op vakantie een print-out van een reservering als bewijs hiervoor mee. Heel geleidelijk heeft de printer zijn plaats binnen onze huishoudens veroverd. In de zakelijke wereld is het maken van een print iets dagelijks en normaals geworden. Vaak dient het meer dan alleen maar documentopslag. Het maken van een print als eerste versie van een stuk, het voelt zo normaal, zeker voor mensen die toch liever vanaf papier lezen dan op een beeldscherm. Dit alles heeft wel gezorgd voor een duidelijke toename van printerkosten, zowel zakelijk als privé.

Printen, kan het goedkoper?

De gemiddelde printer kan een aantal jaren mee voordat hij vervangen wordt door een nieuw exemplaar, met vaak nog meer mogelijkheden dan de oude. Maar het verdienmodel van printerfabrikanten ligt toch met name op het gebied van toners, cartridges en inktpatronen, die snel leeg raken en een noodzakelijk disposable product zijn, wil je te allen tijde gebruik maken van printmogelijkheden.

Dit verdienmodel staat nu onder druk. Niet alleen is er een groeiende ergernis over de wegwerpcultuur die in contrast staat met het groeiende besef dat we meer duurzaam moeten leren leven. Ook zijn er steeds meer leveranciers die toners en cartridges van A-merken onder private label uitbrengen. Deze private label cartridges passen naadloos in een printer van een A-merk, maar kunnen tot tientallen procenten minder kosten. Ook is er een ontwikkeling gaande op het gebied van recyclen van gebruikte toners. Niet alle onderdelen slijten even snel als de inkt op raakt. Gerecyclede toners vinden meer en meer de weg naar zowel de zakelijke als particuliere afnemer. Met prijzen die soms slechts tien procent bedragen van officiële nieuwe toners, kunnen ze een aanzienlijke besparing op printkosten realiseren, zeker bij grootverbruikers. Een van de bedrijven die zich succesvol op die markt heeft begeven is het Nederlandse bedrijf TonerPartner.nl. Zij bewijzen dat geld besparen met gerecyclede printer cartridges wel degelijk goed mogelijk is.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *