Photo by Alesia Kazantceva on Unsplash

Energie besparen op kantoor

Ondernemen is best wel duur. Je betaalt gigantisch veel aan belasting, personeel, verzekeringen, kantoorhuur en daar bovenop komt ook nog eens de energierekening. Maar die laatste biedt gelukkig mogelijkheden. Met de volgende tips bespaar je op kantoor. 

Ten eerste de ketel. Hangt er in jouw kantoorpand nog een oude cv-ketel? Een HR-ketel is een stuk zuiniger en verbruikt minder energie. Het is vaak voordeliger om een oude, nog werkende ketel te vervangen voor een ketel met wat hoger rendement.

Subsidie

Wist je dat er een aantal maatregelen en producten zijn waar je subsidie op kunt krijgen van de overheid? En natuurlijk is het onder de streep ook belangrijk wat je betaalt voor je energie. Zoek een goedkope energieleverancier met de juiste energie aanbiedingen en vergeet niet de prijzen te vergelijken. Zo kun je in een paar jaar honderden euro’s besparen!

Zet de kachel een graadje lager

Moet je veel verwarmen? Probeer de thermostaat eens wat lager in te stellen en kleed je gewoon naar het seizoen. In de winter is het nergens voor nodig om in een T-shirt met korte mouwen rond te lopen en met een goede trui hoeft de verwarming niet zo hard te branden. Daarnaast is het goed ervoor te zorgen dat je kantoor goed geïsoleerd is. Het is ook slim om te investeren in zonnepanelen, die verdienen zich snel dubbel en dwars terug.

Verlichting

Wat voor verlichting hangt er in je kantoor? Misschien heb je die ene gloeilamp al tijden over het hoofd gezien, maar hij vreet wel energie. Hallogeen-, led- of spaarlampen zijn een stuk fijner voor je portemonnee. Bekijk bij de aanschaf van elektrische apparaten ook het energielabel goed. Zo kun je een hoop geld besparen.

Beeldschermen

Dikke kans dat er in je kantoor computers staan. Kies altijd voor energiezuinige beeldschermen, zoals lcd of led. Daarnaast verbruikt een laptop minder stroom dan een vaste pc met beeldscherm. Stel je scherm zo in dat hij op stand-by gaat als je hem niet gebruikt. Een screensaver bespaart namelijk helemaal geen energie, mocht je dat denken. Zet je computer altijd helemaal uit als je klaar bent met werken en zorg voor voldoende daglicht, dan kan overdag het licht gewoon uit. Haal adapters en opladers ook uit het stopcontact wanneer je ze niet meer nodig hebt. Dat is niet alleen beter voor de accu, het bespaart ook nog eens veel energie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
Knab lastig