trainee

Dit zijn de voordelen van een traineeship

Heb je net een diploma op zak? Dat moet haast wel een goed gevoel geven. Nadat je een diploma hebt behaald, is het zoeken van een baan vaak de volgende stap. Echter is dit niet altijd zo makkelijk. Je kunt daarom ook kiezen om een traineeship te volgen. Er zijn veel organisaties tegenwoordig die dit aanbieden. Een traineeship is een mooie combinatie tussen werken en leren en kan jou veel voordelen bieden. Maar wat zijn de voordelen van een traineeship dan precies? Je leest het in dit artikel!

Veel aanbod

Het aanbod aan traineeships groeit enorm snel. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om dit aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat jij de keuze hebt uit verschillende traineeships. Voor welke richting je ook op zoek bent, er zal vast iets voor je tussen zitten. Op deze manier kun je jezelf dus blijven focussen op hetgeen dat je leuk vindt. Niet alleen kleine organisaties bieden traineeships aan, ook grotere organisaties. Er zijn zelfs traineeships bij de overheid te volgen.

Werken en leren

Een groot voordeel van het volgen van een traineeship, is de combinatie tussen werken en leren. Naast het werken dat je gaat doen, blijf je ook gewoon nog doorleren. Bij een traineeship krijg je namelijk de mogelijkheid om veel trainingen te volgen, waardoor jij jezelf nog beter kunt ontwikkelen. Bij sommige traineeships behaal je zelfs diploma’s en certificaten, die in jouw verdere loopbaan natuurlijk goed van pas kunnen komen. In ieder geval kun je met een traineeship heel veel leren. 

Je krijgt beter inzicht in jouw capaciteiten

Wat ook een groot voordeel is aan een traineeship, is dat je hierdoor beter inzicht kunt krijgen in jouw capaciteiten. Bij een traineeship houd je jezelf vaak bezig met verschillende projecten en werkzaamheden, waardoor je goed kunt kijken wat goed bij je past en wat minder bij je past. Je komt er zo achter wat jouw sterke punten zijn en waar je jezelf in de toekomst echt op wilt gaan focussen.

Goede begeleiding

Waar je bij een nieuwe baan vaak maar voor een korte periode echt begeleiding krijgt, is dit bij een traineeship anders. Hier word je echt begeleidt door iemand binnen het bedrijf. Deze persoon wordt dan jouw coach en biedt jou ondersteuning tijdens jouw functie. Vaak wordt er bij een traineeship ook nog een externe coach aangewezen. Deze externe coach zorgt ervoor dat je gecoacht wordt met persoonlijke doelstellingen.

Mooie uitgangspositie voor een baan

Als je een traineeship hebt gevolgd, heb je gewerkt aan veel verschillende projecten. Bovendien heb je verschillende werkzaamheden uitgevoerd, waardoor je veel dingen hebt geleerd. Niet alleen jij weet door het traineeship waar je goed in bent, dit weet natuurlijk ook het bedrijf waar je de traineeship hebt gevolgd. De kans is dus zeer groot dat wanneer je het traineeship goed doorloopt je een mooie baan krijgt aangeboden.

Kortom, als jij net een diploma op zak hebt kan het een goed idee zijn om een traineeship te overwegen. Zeker als je niet zo snel een passende baan kunt vinden, kan een traineeship een prima oplossing zijn. Je kunt hier zelfs veel profijt van hebben.  Of je nu kiest voor een data analist traineeship, een sales traineeship of een traineeship bij de overheid: het kan jou veel opleveren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.