De voordelen van refurbished producten

Netwerk apparatuur, mobiele telefoons en andere hardware bij bedrijven moeten regelmatig geüpdatet, vervangen of vernieuwd worden. Voor bedrijven is het belangrijk dat ze op deze apparatuur kunnen vertrouwen en dat ze te allen tijde bereikbaar en online zijn. Maar dat up-to-date houden van de apparatuur is natuurlijk een kostbare zaak.

Vaak wordt automatisch voor de aanschaf van nieuwe apparatuur gekozen. Maar er is een alternatief. Je kan namelijk ook refurbished producten kopen. Dat kan je als bedrijf veel geld besparen.

Wat is refurbished?

Refurbished betekent zoveel als gereviseerd, gerenoveerd, vernieuwd. Refurbished is dus niet hetzelfde als tweedehands. Een refurbished product is zo goed als nieuw, wordt helemaal schoongemaakt, gecontroleerd, uitvoerig getest en als dat nodig is worden onderdelen vervangen. Bij refurbished producten gaat het vooral om elektronische apparatuur zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons, laptops, desktop computers, routers en switches.

Garantie

Ook op refurbished producten krijg je ook gewoon garantie. Die garantie krijg je in dit geval dus niet van de fabrikant maar van de refurbisher. Hoe lang die garantie is, verschilt per bedrijf. Bij sommige refurbishing bedrijven zoals Aliter Networks krijg je zelfs levenslange garantie.

Geld besparen

Geld besparen met refurbishing kan op twee manieren.

  • Refurbished producten zijn goedkoper dan nieuwe. Dat kan je als bedrijf veel voordeel opleveren doordat je zo bespaart op de aanschaf van apparatuur.
  • In sommige gevallen kan je ook je gebruikte netwerkapparatuur weer terug verkopen aan een refurbishing bedrijf. Als de apparatuur nog degelijk is tenminste en een partij er interesse in heeft.

Duurzaam

Naast het besparen van geld wordt duurzaamheid en milieu ook een steeds belangrijker thema. Steeds meer bedrijven werken mee aan het ontwikkelen van een circulaire economie of kringloop economie. Hierbij wordt er zo min mogelijk afval geproduceerd en worden restproducten steeds opnieuw gebruikt. Refurbished producten zijn hier bij uitstek een voorbeeld van.


  1. Nice 🙂 leuk artikel. Wij van http://www.lanbaas.nl hebben ook een grote focus op refurbished netwerkapparatuur.
    Er zijn veel voordelen zoals prijs, garantie, 100% nagekeken, snel leverbaar, garantieuitbreiding mogelijkheden, zo goed als nieuw, IT budget vriendelijk.

    Wie weet tot ziens bij lanBaas.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *