5 Ideeën voor originele relatiegeschenken

Wie een eigen bedrijf heeft, weet hoe belangrijk waardevolle contacten zijn. Om te laten zien dat je het contact waardeert, is het een leuk idee om iemand een relatiegeschenk te geven. Er zijn verschillende momenten en redenen te bedenken waarom je een zakelijke relatie of klant een geschenk wilt geven. In alle gevallen is zo’n relatiegeschenk natuurlijk bedoeld om de band te versterken en om je waardering uit te spreken. Maar wat geef je iemand als je niet wilt verzanden in afgezaagde cadeau’s? De gewone relatiegeschenken kunnen er wel mee door, als je er maar iets bijzonders van maakt. Hieronder wat ideeën voor een origineel geschenk. Geef in ieder geval iets waarbij iemand kan zien dat je moeite gedaan hebt en dat je erover hebt nagedacht.

Gepersonaliseerd geschenk

usb stick
bedrukte USB stick drukzo.nl

Van een gewoon artikel maak je toch een bijzonder relatiegeschenk door het te laten bedrukken. Dat kan bijvoorbeeld bij Drukzo.nl. Je kan daar allerlei gewone voorwerpen laten voorzien van een tekst, afbeelding of spreuk. Zo kan je iets voor op het bureau laten bedrukken zoals een kalender, een notitieblok, pen, sleutelhanger of aansteker. Maar je kan er ook voor kiezen om een powerbank of USB-stick stick te laten bedrukken. Iets wat iedereen wel kan gebruiken. Een extra service van het bedrijf is, dat je een uiterste levertijd kan invoeren zodat je geschenk altijd op tijd aankomt.

Een jaarabonnement

Een leuk idee waardoor iemand nog vaak aan je zal denken, is het geven van een abonnement. Geef iemand een jaarabonnement op een tijdschrift, een bloemenabonnement of een fruitabonnement bijvoorbeeld. Op die manier heeft iemand elke maand bijvoorbeeld, een moment waarop hij of zij aan de samenwerking wordt herinnerd.

Koffie of thee

thermosfles
thermosfles druzo.nl

Koffie en thee worden veel gedronken tijdens het werk. Een cadeau dat met koffie of thee te maken heeft, is daarom altijd welkom. Denk aan een warmhoudbeker, een thermosfles of een coffee-to-go beker. Voor theeliefhebbers is er ook genoeg leuks te bedenken. Denk aan luxe theesoorten bijvoorbeeld. Een mand of doos met allerlei koffie- en theespulletjes is ook een prima optie.

Iets laten graveren

Laat een bier- of wijnglas, een pen of een USB-stick graveren met een tekst of het logo van je bedrijf. Graveren is vaak wat subtieler. Op die manier maak er een stijlvol cadeau van.

Persoonlijk cadeau

manchetknopen
Manchetknopen Etsy.com

Ken je iemand heel goed en zoek je iets persoonlijkers, denk dan bijvoorbeeld aan manchetknopen of een ander sieraad met een originele decoratie die refereert aan het zakelijke contact dat jullie hebben.

  1. Leuk artikel!

    Iets met je naam erop werkt inderdaad altijd. We merken dat de bedrukte pen nog altijd het meest populair is. Maar bijv. de USB-stick is echt bezig aan een opmars.

    Groetjes, Felix

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.