werk uitbesteden

3 Redenen voor ondernemers om werk uit te besteden

Als ondernemer ben je niet alleen bezig met het uitvoeren van je eigen vak, er komen vaak ook belangrijke randzaken bij kijken. Denk aan zaken als personeelsadministratie, belastingaangifte, (online) marketing activiteiten en systeembeheer. Om je vak te kunnen beoefenen, is het wel nodig dat deze zaken goed worden geregeld. Maar om dit allemaal zelf te regelen, is niet altijd de beste keuze. Vaak is het verstandig om bepaalde zaken uit te besteden. Benieuwd waarom? In dit artikelen geven we je drie redenen om werk uit te besteden.

Tijd en energie

Uiteraard wil je je tijd en energie steken in die dingen die je het beste kunt. Zijn zaken als administratie, marketing en ICT niet je expertise, dan kan dit erg veel tijd opslokken – al helemaal als er onverwachts problemen ontstaan. Bepaalde taken uitbesteden kan je dan ook veel tijd en energie (en frustratie!) besparen. En die tijd en energie is broodnodig voor je eigen werk. Neem bijvoorbeeld wanbetalers. Als klanten niet betalen kun je veel tijd kwijt zijn aan het bellen, mailen en opstellen/versturen van betalingsherinneringen. Neem je een incassobureau in de arm, dan zal deze zorg dragen voor het najagen van onbetaalde facturen. En omdat een betalingsherinnering of laatste aanmaning van een incassobureau vaak net iets meer indruk maakt, wordt er ook vaker succes behaald. En ga je voor een No Cure no Pay incassobureau als Credifin, dan maak je geen kosten als de factuur niet kan worden geïnd. 

Middelen en expertise

Vaak ontbreekt het aan expertise en middelen om alle zaken die bij ondernemen komen kijken, ook op de beste manier aan te pakken. Laat je dit werk over aan een specialist, dan weet je dat er het werk effectiever en efficiënter wordt aangevlogen. Neem bijvoorbeeld je (online) marketing activiteiten. Mensen moeten je eerst vinden voordat ze met je in zee kunnen. (Online) marketingbureaus hebben de tools en kennis in huis om jouw bedrijf beter vindbaar te maken. Met een specialist voor ieder marketingkanaal benut je je kansen optimaal. 

Kosten

Uiteraard is werk uitbesteden niet gratis. Toch betaalt de investering zich vaak in meervoud terug. Neem bijvoorbeeld het beheer en onderhoud van je ICT omgeving. Je kunt een dure systeembeheerder in huis halen, maar veel organisaties zijn hier te klein voor. Daarnaast moet je vaak dure software installeren om alle ICT te kunnen managen. Besteedt je je ICT beheer uit aan een systeembeheerder, dan weet je zeker dat al je ICT zaken van A tot Z geregeld zijn. Storingen en andere calamiteiten kunnen vaak direct worden opgelost, zodat jij hier geen tijd in hoeft te steken. Je hoeft geen dure systeembeheer aan te nemen en systeembeheerder beschikt over de juiste software om alles zo efficiënt mogelijk te managen. Dat scheelt een hoop onderaan de streep!

Welke zaken kun jij als ondernemer uitbesteden?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *