Seksspeeltjes kopen, waar moet je op letten?

Er zijn veel mogelijkheden om je seksleven een beetje spannend te houden. Zo kan je proberen om eens wat speeltjes te gebruiken. Seksspeeltjes of sextoys zijn tegenwoordig populair en het gebruik ervan is inmiddels heel normaal en geaccepteerd. Het boek en de film ’50 Tinten grijs’ hebben daar zeker aan bijgedragen.

Aanschaf

Maar wat als je er niet mee bekend bent. Waar moet je op letten als je iets wilt aanschaffen? Hieronder een paar tips die je kunnen helpen:

Man of vrouw?

Er zijn speeltjes die meer geschikt zijn voor vrouwen en andere die meer geschikt zijn voor mannen. Verder maakt het uit of je ze alleen wilt gebruiken of als koppel. Maar in de verschillende shops is die indeling al voor je gemaakt.

Vibrerend of niet?

Bij dit soort speeltjes heb je de keuze of ze kunnen trillen of vibreren of niet. De keuze is afhankelijk van je eigen voorkeur. Bij vibrerende speeltjes heb je tegenwoordig de keuze of je ze op batterijen wilt of oplaadbaar via een USB-kabeltje bijvoorbeeld.

Welk materiaal?

Het materiaal van een speeltje is niet alleen belangrijk voor hoe het aanvoelt, het is ook van belang voor de gezondheid en hygiëne.

  • Je hebt sekstoys van kunststof zoals zacht en hard plastic. Maar ook van siliconen, pvc, rubber, metaal, leer en glas. Ook hierbij is je keuze afhankelijk van je eigen voorkeur. Maar er zijn een paar dingen om rekening mee te houden.
  • Zacht plastic en rubber is vaak voorzien van Ftalaten, weekmakers die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het wordt er meestal duidelijk bij vermeld of artikelen weekmakervrij zijn of niet. Wel iets om op te letten.
  • Goedkoop zacht plastic of rubber is daarnaast vaak poreus. Zo kunnen bacteriën daarin doordringen. Rubber kan ook een typische rubbergeur hebben wat niet iedereen op prijs stelt.
  • Siliconen speeltjes zijn wat duurder en zijn niet poreus.

Hygiëne

Of een speeltje makkelijk te reinigen is, hangt vooral af van de vorm. Zijn er veel ribbels of inkepingen dan is dat vaak lastiger schoon te maken. Is een voorwerp glad en zonder naden, dan is het makkelijk schoon te houden. In kieren en naden van de speeltjes kunnen zich makkelijk bacteriën ophopen en zijn daardoor lastiger schoon te houden.

Prijs

Natuurlijk zijn er grote verschillen in prijs. Ze variëren van een tientje tot honderden euro’s.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.