aantrekkingskracht

Is er aantrekkingskracht tussen jullie?

Je hebt iemand ontmoet en je vindt hem/haar aardig. Maar is er ook meer? Is er aantrekkingskracht tussen jullie? Tien tekenen dat er wel degelijk sprake is van aantrekkingskracht.

1. Er is een bepaalde spanning tussen jullie

Je wilt graag bij iemand zijn, maar je voelt je niet helemaal op je gemak. Je bent je heel erg bewust van zijn aanwezigheid en je wilt graag dat hij je leuk vindt en daar word je wat onzeker van. Met andere woorden er is een soort positieve spanning tussen jullie.

2. Pupillen verwijden

Dit is een onbewuste reactie waar je geen invloed op hebt. Maar als je geïnteresseerd bent in iemand, dan verwijden je pupillen zich. Bij jezelf kan je dat niet zien natuurlijk, maar het is de moeite waard om te kijken of zijn pupillen vergroten als hij naar je kijkt. Pupillen kunnen niet liegen.

3. Zelfde houding en gebaren

Je spiegelt jezelf aan de ander. Onbewust neem je de houding en gebaren van de ander over. Echt een teken van interesse en aantrekkingskracht.

4. Moeite met afscheid nemen

In afscheid nemen heb je helemaal geen zin. Je probeert de tijd die je met hem samen bent zo lang mogelijk te rekken.

5. Dezelfde humor

Je vindt eigenlijk alles grappig. Wat hij doet, wat hij zegt, je hebt duidelijk het idee dat jullie hetzelfde gevoel voor humor hebben waardoor jullie samen plezier hebben.

6. Beetje stoeien, beetje plagen

Het gesprek gaat af en toe over in wat plagen en van plagen komt een beetje duwen, trekken en stoeien. Gelijk een excuus om elkaar aan te raken.

7. Veel oogcontact

Mensen die elkaar aantrekkelijk vinden zullen elkaar vaker en langer in de ogen kijken.

8. Aanraken

Als het even mogelijk is raken jullie elkaar aan. Een hand op je arm, een tikje op de schouder, een aai over je rug. Niet opvallend maar heel voorzichtig aanraken. Als je iemand aantrekkelijk vindt, als er aantrekkingskracht is, wil je iemand aanraken.

9. Vlinders in je buik

Als je hem onverwacht tegenkomt, als de telefoon gaat en hij is het krijg je vlinders in je buik. En dat is niet het enige: knikkende knieën, weinig eetlust, wisselende stemmingen, dagdromen en je slecht kunnen concentreren horen ook bij een beginnende verliefdheid.

10. Alleen op de wereld

Zo gauw hij in de buurt is, lijkt de rest van de wereld te vervagen. Hij is het middelpunt van je aandacht en al het andere doet even niet mee.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.