huis gekocht

Wat moet je regelen als je een huis hebt gekocht?

Als je een huis aan het kopen bent, dan is dit altijd een spannende tijd. Zodra het bod goedgekeurd is, wil je er namelijk zo snel mogelijk intrekken. De verbouwing gaat van start en je begint met het creëren van jouw eigen stijl. Dit houdt ook in dat er wellicht nieuwe meubelstukken en apparatuur in jouw woning komen.

Het is wel van belang dat je alles zo goed mogelijk geregeld hebt. Het blijft namelijk niet alleen bij de inrichting van jouw woning. Want wat moet je nog meer regelen voordat je jouw woning daadwerkelijk betreedt? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij goed voorbereid bent op de verhuizing.

Jouw inboedel beschermen tegen inbraken en schades

Om ervoor te zorgen dat jouw inboedel goed beschermd is tegen verschillende invloeden, schades en diefstal, is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Bij een inboedelverzekering kun je voor verschillende dekkingen kiezen, waarbij ook een bepaald eigen risico komt kijken. Alles boven het bedrag van de eigen risico wordt vergoed, alles eronder moet je zelf betalen. Indien er dus dure spullen gestolen worden, kun je een flink bedrag terugkrijgen van de verzekering en jouw inboedel vervangen.


Er zijn een groot aantal verzekeraars die deze verzekering aanbieden en ook allemaal andere voorwaarden hanteren. Een goede vergelijking is daarom wel een vereiste voordat je overgaat tot het afsluiten van deze verzekering.

Het huis verzekeren tegen schade

De rest van jouw huis moet echter ook beschermd zijn tegen verschillende invloeden. Indien er bijvoorbeeld waterschade is, zal dit niet alleen uitwerking hebben op het interieur, maar ook op alles wat aan de woning vastzit. Hiervoor kun je een opstalverzekering afsluiten.

Bij deze verzekering zijn alle vaste onderdelen van de woning goed verzekerd en kun je ook hierop aanspraak maken als er iets voorgevallen is. Zo kun je bijvoorbeeld jouw vloerconstructie of muren laten repareren, zonder dat het jou veel geld kost. Ook hierbij is het goed letten op de voorwaarden en de hoogte van het eigen risico, zodat je een verzekering hebt die volledig bij jou en de woning past.


Een glasverzekering voorkomt veel kosten

Glas is vaak een lastig onderdeel. Hoewel je ervan uitgaat dat de ramen in jouw woning niet snel kapot gaan, kan een opspringend steentje al veel schade aanrichten. Het vervangen van ramen in kozijnen of deuren is niet goedkoop. Voordat je het weet, moet je honderden euro’s betalen vanwege de schade.

Een glasverzekering kan jou dan helpen om deze kosten te dekken. Met deze verzekering kun je ook snel hulp krijgen indien een raam kapot is. Hierdoor hoef je niet lang in de kou te zitten en blijft jouw woning volledig dicht. Wel zo veilig als jouw woning voorzien is van goede ramen.