rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

beenspieren trainenJE BENEN TRAINEN

Bijna de helft van je lichaam bestaat uit benen. Logisch gezien zou dus ook een groot deel van de training aan de benen besteed moeten zijn, maar als ik op de sportschool om me heen kijk, is dat zeker niet het geval.

 

Beenspieren vergen meeste inzet en energie

Eén van de redenen hiervoor is, dat de beenspieren absoluut de meeste energie en inzet vergen en niet iedereen kan dit opbrengen.

 

Vrouwenoefeningen

Mannen concentreren zich (te) vaak op de showspieren, zoals armen en borst, en raffelen de beenspieren dan vaak wat af. Vrouwen trainen de benen vaak helemaal verkeerd, met de zogenaamde “vrouwenoefeningen.” Ik zal zo uitleggen wat ik daarmee bedoel. Ik raad mensen die twee of drie keer per week trainen aan één hele training aan de been- en bilspieren te besteden. Maar dan wel gas erop.

 

Oefeningen met weinig nut

Eerst de oefeningen die weinig tot zeer weinig nut hebben. Over de trilplaat wil ik het niet eens meer hebben, als er ooit iemand dankzij zo’n apparaat beter gevormde benen heeft gekregen mag hij of zij zich bij mij aanmelden voor een gratis T-shirt plus oorkonde, ik ben zo iemand nog niet tegengekomen.


Abductor en adductor

De abductor en adductor machines waar veel vrouwen iedere keer weer opspringen hebben ook niet veel nut. Je belast er maar een klein deel van de spieren mee en dan ook nog weinig intensief. De leg press machine is al een stuk beter, maar zonder te overdrijven denk ik dat 90% van de vrouwen en 70% van de mannen zonder meer het gewicht met 50 tot wel 100% mogen verhogen om effect te sorteren.

 

Leg extension

Leg extension (zittend beenstrekken) is een goede isolatie-oefening, ik gebruik deze oefening om mijn knieën op te warmen. Toppers zijn het kniebuigen en uitstappen. Vier keer tien kniebuigen met een redelijk gewicht en je hebt meer spierpijn dan een uur op die andere machientjes. Rug iets hol, billen naar achteren, lekker diep zakken en goed weer omhoog komen, dan moeten alle been- en bilspieren tenminste echt iets doen! Met uitstappen geldt hetzelfde, de billen moeten er dan vooral aan geloven, maar ook de benen werken hard mee en je hartslag gaat snel omhoog.

 

Perfect been programma

Een perfect beenprogramma kan er als volgt uitzien:

10 minuten fietsen om de benen op te warmen
4 x 15 leg extension om de knieën op te warmen
4 x 10 kniebuigen met stang in nek
4 x 20 (ieder been 10) uitstappen met stang in nek
4 x 15 leg press met stevig gewicht

Daarna wat rek- en strekoefeningen en douchen. Hiermee win je geen T-shirt, maar het werkt wel!

 

© Harry de Jonge

 

thuis trainen

je billen trainen

je borstspieren trainen

je buikspieren trainen

oefeningen voor een platte buik

pushups zijn een graadmeter voor je conditie 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

IK HOU WEL VAN EEN BEETJE DRAMA

Het aanbod aan tv-programma’s en -zenders is groot. En toch kan ik, als ik zin heb om iets te bekijken, niks vinden.

Niks leuks in ieder geval. De kunst is om op het goede moment de leuke programma’s te vinden. Daarom is het handig als zenders zich in een bepaald genre of soort programma’s gespecialiseerd hebben.

Goede Britse dramaseries

Toen ik de reclame voor BBC First zag, dacht ik daarom meteen: dát is een zender voor mij. Goede Britse (historische) dramaseries zoals Wolf Hall bijvoorbeeld, naar de gelijknamige bestseller van Hilary Mantel. Een serie die zich afspeelt in de tijd van Hendrik VIII aan het hof van de Tudors. Maar ook spannende series als Silent Witness en The Musketeers, een verfilming van het klassieke verhaal van de drie musketiers. Allemaal verzameld op één zender. Hou je ook van goede dramaseries?

Bekijk kijk dan hier het hele aanbod. BBC First is nu te zien bij KPN kanaal 23.

 

- advertorial -

 

ZO KRIJG JE KORTING OP EEN DAGJE UIT OF VAKANTIE

De zomer komt er aan. Lekker veel vrije dagen, vakanties. Ideaal om er een dagje op uit te gaan met het hele gezin.

Pakjes drinken voor onderweg

Natuurlijk neem je wat lekkers en pakjes drinken mee voor onderweg. Bijvoorbeeld die handige pakjes van Capri-Sun Orange, Red fruits of Multivitamin met die rietjes. Die zijn niet alleen makkelijk om mee te nemen, tot 31 augustus krijg je bij een 10-pack ook een kortingscode. Daarmee krijg je:  

- € 7,50 korting op een ticket voor één van de Plopsa parken, óf
- tot € 50 korting op een Roompot vakantie (bovenop alle andere korting)

Handig om te weten

Je mag zo vaak meedoen als je actiecodes hebt. Er is geen maximum. De actie duurt tot 31 augustus 2015. Na het aanvragen van een kortingscode maak je automatisch kans om een gratis Roompot vakantie t.w.v. 400 euro te winnen.

Hoe krijg je die korting?

Koop een actieverpakking van Capri-Sun. Ga naar www.capri-sun.nl. Vul de code op de zijkant van het pak in met je gegevens. Je ontvangt je kortingscode dan per mail.

- advertorial -
- advertorial -- advertorial -

 

 

pak je probleemgebieden aan
   

doen: trainen met gewichten

   

bilspieren trainen

   

kan je dik worden van fruit?

   

plaatselijk afvallen

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen fitness

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face