met valentijn

Voel je dit jaar fijn met Valentijn!

Het is zo langzamerhand al te merken aan de hartjeskaarten en het groeiende assortiment bonbons en knuffels in de winkels: binnenkort is het weer tijd voor de dag van de liefde! En terwijl veel smoorverliefde koppels en avontuurlijke singles het als een vrolijke, spannende of mysterieuze aangelegenheid beschouwen, is het voor anderen juist een ietwat vervelende dag. Vooral als je relatie net is beëindigd, je al een tijdje aan het worstelen bent met het vinden van een leuke date of je gewoon helemáál niet van dat zoetsappige gedoe houdt, kun je flink opkijken tegen Valentijnsdag. Hier een aantal tips om je op 14 februari extra lekker in je vel te voelen – ongeacht of je aan Valentijnsdag doet of niet.

Vier je eigen schoonheid

Bij schoonheid denken we al snel aan uiterlijk, maar jouw schoonheid zit ‘m natuurlijk niet alleen in je verschijning. Neem eens bewust de tijd om op te noemen wat er leuk is aan jou en bedenk hoe je dat het beste kunt vieren. Vind je dat een lastige vraag? Ga dan na welke positieve feedback je vaak ontvangt of wat jou doorgaans interesseert. Ben je ontzettend creatief? Gun jezelf extra tijd, ruimte en middelen (verf en kwasten, opschrijfboekje of bepaalde software) om je kunstzinnigheid tot uiting te laten komen. Heb jij een fantastisch gevoel voor humor? Zoek eens een improvisatiecursus op om deze kant, samen met anderen, te (her)ontdekken. Of ben je juist heel gevoelig en bied je familieleden en vrienden vaak een luisterend oor? Bedenk dan hoe je ook eens in alle rust naar jezelf kunt luisteren; bijvoorbeeld door een dagboek bij te houden of door middel van meditatie. Kortom: maak ruimte voor je eigen schoonheid en geniet daarvan – zonder er nog een ander doel aan te verbinden.

Ga met jezelf op date

Nu je weet hoe leuk je bent; waarom niet met jezelf op date? Misschien klinkt dat je zielig in de oren, maar tijd doorbrengen met jezelf is alles behalve een reminder dat je geen date hebt. Sterker nog: je zult erachter komen dat je ontzettend leuk gezelschap bent! Dit is daarom ook geen tip voor singles alleen; iedereen zou regelmatig met zichzelf op date moeten gaan. Jij bepaalt waar de date plaatsvindt, je hoeft je nooit anders voor te doen dan je bent en je hebt alles gemeen met jezelf.

I love me…

Het perfecte moment dus om eindelijk die ene film te zien, te eten in dat hippe restaurant of een bezoekje te brengen aan die leuke markt. Maak er meteen iets speciaals van en zorg dat je extra aandacht aan je kleding besteedt. Is dat iets wat je lastig vindt, bijvoorbeeld vanwege een niet-standaard postuur, maak dan van de gelegenheid gebruik om te ontdekken welke kleding écht goed bij je past. Ben je vanwege je kleine bouw soms op de kinderafdeling aangewezen? Dan zijn hier een aantal tips voor het creëren van een stijlvolle, volwassen look. Heb je juist een maatje meer? Dan kun je voor advies en inspiratie terecht bij een speciaalzaak, zoals deze online shop. Mooi passende kleding waarmee je je persoonlijkheid tot uitdrukking brengt, maakt een date met jezelf nóg leuker.

Doe iets engs

Trots zijn op jezelf zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. En een goede reden om trots op jezelf te zijn, is iets doen wat je lastig vindt en waarvoor je iets moet overwinnen. Daarom is het een goed idee om zo nu en dan bewust je grenzen te verleggen en uit je comfort zone te stappen. Doe deze Valentijnsdag dus eens iets wat je echt spannend vindt. Misschien vind je de bovengenoemde date met jezelf al griezelig genoeg, omdat je bijvoorbeeld onzeker zou worden van in je eentje dineren in een restaurant. Of wellicht voel je de spanning pas oplopen als je denkt aan bungeejumpen of aan het online publiceren van een eigen gedicht. Wat het ook is, zorg dat het niet te ver gaat, maar wel nét over de grens ligt van wat je met gemak doet. Zo creëer je de juiste omstandigheden om te kunnen slagen, waarna je kunt genieten van het gevoel van voldoening. Bovendien durf je de volgende keer dan ook weer sneller een stapje verder te gaan. Gegarandeerd dat jij je de ultieme baas voelt en dat is fantastisch voor je zelfvertrouwen.

Ga voor zen

Als je nu echt chagrijnig, verdrietig of nostalgisch wordt van Valentijnsdag, kan het zijn dat je jezelf daar de ruimte voor moet geven. Dan kun je dus het beste juist extra rust voor jezelf inbouwen en dingen doen waar je vooral kalm en happy van wordt. Wat die dingen zijn, hangt van je persoonlijkheid af. Voor de een is dat op de bank hangen met een goede film of fijne serie, en voor de ander is het 10 km hardlopen. Meditatie en yoga kan voor de een heel rustgevend zijn, maar juist frustrerend voor de ander. Kijk dus echt naar wat jij nodig hebt om ademruimte te creëren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.