onbeantwoorde liefde

Onbeantwoorde liefde

Het kan de beste overkomen. Je bent verliefd, maar het is niet wederzijds. Je liefde wordt niet beantwoord.

Waarom is het zo moeilijk om daar overheen te komen? Hoe ga je er mee om?

Het overkomt iedereen

Het overkomt iedereen wel eens: Je bent verliefd, maar hij of zij niet op jou. Het kan voelen alsof je wereld in stort, alsof niets meer zin heeft maar het is meestal maar tijdelijk. En het heeft ook positieve kanten. Zonder liefdesverdriet zouden dichters, schrijvers en songwriters nooit zulke mooie gedichten, verhalen en liedjes kunnen schrijven.

onbereikbare liefdeHoe heftig was het?

Liefde op afstand

Was het liefde op afstand? Was je verliefd op iemand die je af en toe zag en alleen maar oppervlakkig kent? Of is het iemand die je beter kent maar die onbereikbaar is omdat hij al een relatie heeft bijvoorbeeld.

Afgewezen

Je hebt al je moed bij een geraapt en iemand verteld dat je hem wel ziet zitten. Maar, het was niet wederzijds. Je bent afgewezen.

Tweede kans

Je had een relatie die in het begin fantastisch was maar die toch niet bleek te werken. Toch blijf je hopen dat het goedkomt en dat het dan wel zal goed zal blijven gaan. Je blijft je die eerste periode dat alles zo perfect leek herinneren.

In de eerste situatie is de relatie waarschijnlijk het minst intens geweest, als er al sprake was van een relatie. In de laatste situatie was de relatie het hevigst. Toch zegt dat niets over de hevigheid van de pijn en het verdriet. Het gaat er om hoe je er zelf mee om gaat. De één blijft realistisch, voor de ander wordt het een obsessie.

Waarom ontregelt het je leven?

Waarom kun je het niet gewoon accepteren en op zoek gaan naar een nieuwe liefde? Waarom blijf je hangen in zelfmedelijden, boosheid of verdriet? Zelfs als de liefde waar je je hoop op had gevestigd onrealistisch was.

Je blijft hopen

Iedereen kan je vertellen dat het beter is zo, dat hij of zij het niet waard is, dat er nog genoeg leuke mannen/vrouwen zijn. Maar je kan en wil het niet loslaten. Waarom niet? Je wilt blijven hopen. Want blijven hopen is beter dan toegeven dat er geen hoop meer is.

Je ego is gekwetst

Je kan of wil niet geloven dat die andere persoon niet inziet hoe leuk, knap en aardig je bent. Als hij of zij je beter zou kennen en wel zou zien zou hoe leuk je was, dan zou het allemaal toch nog goedkomen.

Hoe kom je er van af?

1. Wees reeël

Realiseer je dat je bent afgewezen om welke reden dan ook en accepteer het. Als je onverwachte romantische eindes wil zien, lees dan een boek of nog beter een sprookje of kijk een film.

2. Ban de persoon uit je leven

Probeer iedere herinnering, contact (ook email, social media enz.) en gedachte uit je leven te bannen. Lukt dat niet omdat je iemand wel moet zien in verband met je werk of iets dergelijks, hou het contact dan zo zakelijk mogelijk.

3. Voel dat het pijn doet

Verstop je niet achter gevoelens van hoop, boosheid of wat voor gevoel dan ook. Het zal en mag best even pijn doen.

4. Laat het achter je

Maak je zelf niet wijs dat je één of andere reden niet verder kan omdat dat je dingen eerst nog moet uitpraten of recht hebt te weten waarom het precies niks is geworden of kan worden. Sluit het af en accepteer dat het niet de juiste persoon was of niet de juiste tijd en dat jou tijd nog wel komt.

5. Ga verder met je leven

Doe dingen die je leuk vindt. Probeer je verdriet om te zetten in positieve energie. Ga aan je zelf werken. Laat zien wat die andere persoon misloopt. Zorg dat je mooier, slanker, fitter, succesvoller wordt dan ooit.

Voor je het weet gaat de zon weer schijnen en ben je klaar voor een nieuwe liefde….

  1. Ik doe er alles aan om mijn uiterlijk te verbeteren met te trainen en mij te verzorgen om zo het verdriet van mij af te kunnen zetten. Ik ga niet meteen succesvoller worden maar ik ben op een paar maanden tijd veel veranderd, liefdesverdriet heeft altijd al ergens een positief effect gehad op mij ondanks de pijn en de huilbuien.

  2. Ik maak niets anders mee: altijd afgewezen worden. Heb goede baan, zie er zeker niet slecht uit en toch willen vrouwen me niet. Of enkel diegene die ik dan weer niet zie zitten. Het is een constante in mn leven en wil me dan ook niet meer open stellen. Het lijkt wel of ik de uitkomst al ken. 🙁

    Misschien moet ik dit “karma” wel gewoon accepteren en alleen door het leven gaan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.